Regler for håndbagage på fly

Der er kommet nye regler for hvad du må have med igennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen, husk at vær opmærksom på dette når du rejser

De fleste ved nok, at der er kommet indskærpede regler omkring hvad det er tilladt at medbringe i sin håndbagage ombord på et fly. De færreste er dog helt klar over hvad dette indebærer – og som resultat opstår der lange køer ved sikkerhedskontrollen i lufthavnene. Derfor giver vi dig her en oversigt:

For det første, tjek altid hjemmefra om du har pakket din håndbagage korrekt:

 • Væsker og andet flydende skal medbringes i beholdere, og det er kun tilladt at have en mængde tilsvarende én deciliter.
 • Du må gerne medbringe flere beholdere. Disse skal blot placeres i en pose med et rumfang på maksimum én liter, hvilket er det tilladte for hver enkelt passager at medbringe i håndbagagen.
 • Derudover anvises det, at posen skal være gennemsigtig og kunne åbnes og lukkes flere gange.

EU-kommissionen har yderligere tilføjet at læbestift, læbepomade og et par andre ting, ikke er omfattet af de nye regler.

For nærmere information, tjek da:

Billund Lufthavn: http://www.billundairport.dk/Home/Security_sikkerhed/sikkerhedskontrollen.aspx

Københavns Lufthavn: http://www.cph.dk/CPH/DK/MAIN/Foer+afrejse/Bagage/Forbudt+i+håndbagage.htm

42 Replies to “Regler for håndbagage på fly”

  1. Regler for håndbagage variere fra flyselskab til flyselskab og om du rejser på 1. klasse eller alm. Typisk hedder det omkring 55x40x20 og ca. 8kg

 1. Må man have sin ipod med ombord på flyet?
  Og må man have piller i form af medicin med sig?

  1. Jeg har altid min medicin med i min håndbagage, hvis nu min kuffert bliver væk. Du skal dog være opmærsom på at man skal have pille pillepas til noget medicin, men det ved de alt om på apoteket.
   God rejse 🙂

 2. Er der nogen som har prøvet om man må have en lille klapvogn med som håndbagage, med på flyet. Og i så tilfælde hvor stor var den/ hvilken model!

  1. jeg rejste med min søn på 6 mdr. da havde jeg ham siddende i en alm. paraplyklapvogn. den skulle jeg bare aflevere til kabinepersonalet i indgangen til flyet. så sørgede de for at den stod klar når vi kom ud igen. Jeg henvendte mig, for at være sikker, både i check in og ved gaten. jeg rejste til usa, men ved ikke om der evt kan være forskel afhængig af destination. Men jeg ville bare henvende mig i lufthavnen.

  1. Yep det må du godt, men du må kun have rundpinde med i håndbagagen, så lange strikkepinde skal ikke med 🙂

  1. Jeg ved ikke om det er en fast regel, men når man rejser fra Sharm så siger de inden at man skal pakke vandpiber i kuffert, da man ikke må tage den med i håndbagagen. Ved dog ikke om det kun er der fra eller det er en fast regel over hele verden… ved så heller ikke lige hvorfor det skulle være ulovligt ? Den kan da ikke gøre skade 🙂

  2. Altså det er ikke et problem når du rejser med tyrkiske flyselskaber. Men anden har kommenteret at der har været problem med Ægyptiske flyselskaber

  1. Yeps det må du godt.. jeg har altid mit med i håndbagagen, da jeg ikke vil have det ned i den store kuffert 🙂

 3. Havde du dit spejlrefleks i en lille taske inden du kom den i håndbagagen, sådan en slag bestyttelse, så den ikke bare ligger sådan i tasken?

 4. Hej.
  Jeg rejser til Tyrkiet og vil gerne høre, om jeg må ta en hækkelnål med i håndbagagen?
  VH Hanne Mortensen

 5. jeg skal skrive en større opgave, og har brug for mit penalhus på flyet. må man godt have blyanter, kuglepenne, stegover tus osv med??

 6. Nogen der ved hvad regler siger om elektronik ? Ved det er tilladt med bærbar + etc.
  Men hvis man skal have en fladskærm med (17″), skal man så have nogen speciel tilladelse, eller skal den bare ned i kufferten?

  Tak på forhånd

 7. Er det 100 ml i håndbagasge pr. person eller pr “gennemsigtige” pose :confused:

 8. Må man gerne have foundation , pudder, mascara med i flyet. skal flyve fra aalborg til kbh.? 😉

 9. Hej Allesammen.
  Jeg er på en anti-cancer kur der indeholder en masse urter.
  Det er både dråber og tørret urter til the.
  På tirsdag skal jeg rejse til Lithaun for at arbejde. Både dråberne og urterne er meget dyre og er bange for at de tager dem fra mig.
  Ved i noget om det?

 10. Må man tage stor buket blomster med som håndbagagen. Sikkert dumt spørgsmål. Men alligevel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *