Programmering

Jeg har været hobbyprogrammør i adskillige år. Det tog for alvor fart, da jeg fik bogen “Core PHP Programming” af min mormor i julegave. Siden har jeg leget lidt med JavaScript og Visual Basic for Applications (VBA). Til at administrere data har jeg primært anvendt MySQL som database. På denne side har jeg samlet et par simple scripts jeg har programmeret i tidens løb.

Navnegenerator – Programmeret til siden Gravitet og Barn, der blev oprettet da vi ventede vores første barn. Nogen af siderne er flyttet til bloggen her. Generatoren udvælger et tilfældigt drengenavn eller pigenavn, vægtet efter hvor mange der tidligere har fået navnet. Derfor vil der optræde flest “ordinære” navne, men der er også mulighed for at der kommer “specielle” navne.

Navnedatabasen – Også programmeret til siden Graviditet og Barn. Databasen indeholder samtlige godkendte drenge- og pigenavne. Med en simpel formular kan du vælge nogle kriterier for hvilke navne du gerne vil se. Skal navnet indeholde bestemte bogstaver? Skal det have en bestemt længde? Er der noget det ikke må indeholde? Osv.

Kinesisk kalender – Der er meget overtro forbundet med graviteter og barnets køn. I min optik er årsagen at sandsynligheden er ca. 50/50 og derfor kan man let opfinde teorier, der passer nogenlunde på rigtig mange mennesker. En af teorierne er en såkaldt “kinesisk kalender”. Til Graviditet og Barn programmerede jeg dette lille script, som gør det lidt lettere at tyde kalenderen.

Matador statistik – Mine drenge og jeg har spillet meget matador. Det endte med at jeg blev nysgerrig for at kende udfaldene på brættet. Derfor programmerede jeg en lille Matador-simulator, der kunne bruges til at besvare alverdens spørgsmål om sandsynlighederne i spillet. Jeg har besvaret nogen af de spørgsmål jeg selv havde, men du er velkommen til at skrive en kommentar, hvis der er noget jeg har overset.