Navnegenerator: Få gode forslag til hvad barnet skal hedde

Navnegeneratoren er meget simpel. Tryk på knappen “Dreng” for at få et drengenavn frem, tryk på knappen “Pige” for at få et pigenavn frem. Du kan evt. vælge et andet år end 2020, hvis du vil basere generatorens forslag på navne der var populære i tidligere år. Generatoren husker hvilke navne den allerede har vist indtil du trykker på knappen “Genstart generatoren” eller lukker din internetbrowser. (Vil du hellere søge i alle godkendte navne, så prøv Navnedatabasen)

Servicemeddelse: Giv dit barn en god start på livet med selvhypnose som fødselsforberedelse.

Tryk på knappen "Dreng" eller "Pige"
for at få et navn frem


Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvad man associerer forskellige navne med. Du kender sikkert alt for godt, at et navn lyder grimt, fordi du kender en person du ikke bryder dig om, som bærer dette navn. Du kender måske også det at du hører et navn, som minder dig om noget ulækkert eller ubehageligt. Derfor kan du bruge denne navnegenerator til at finde forslag til dit barns navn. Samtidig kan du af gode grunde ikke give dit barn et navn, som du ikke har hørt om, så her er muligheden for at lære nogle nye navne at kende.

Vores navnegenerator adskiller sig fra andre på nettet, idet den er baseret på data fra Danmarks Statistik. Navnegeneratoren bruger kun de navne der blev givet til børn i det år der er valgt i generatoren, og vægter dem efter hvor mange, der har fået det pågældende navn i det år. Det er derfor mere sandsynligt at navnegeneratoren foreslår et navn, som mange børn har, end at den foreslår meget unikke navne. Generatoren indeholder 13.266 drengenavne og 15.621 pigenavne

Vi har lavet navnegeneratoren fordi vi før har prøvet andre, som sjældent kom med gode forslag. Det skete fordi alle navne havde lige stor vægt, men også fordi den var baseret på alle godkendte navne, også selvom nogle af dem er ret utænkelige navne til nutidens børn.

10 Replies to “Navnegenerator: Få gode forslag til hvad barnet skal hedde”

 1. Er det muligt at lave en udgave hvor man sætter nogle parametre. F. eks: bogstav nummer 2 skal være A.

 2. Hej
  Jeg giver gerne 5 kr. Jeg har været glad for de tilfældige foreslag. Men jeg sidder på en telefon, og nu er det sket et par gange, at jeg har reset’tet navnegenerateren ved en fejl, da de to felter ligger tæt på hinanden. Så komer de samme navne igen, og det giver ikke mening fir mig at fortsætte.

  1. Hej Margrethe

   Tak for dit bidrag på 5 kr. og for din feedback omkring knappen, der giver mulighed for at genstarte generatoren.

   Du har helt ret i at knapperne ligger meget tæt på hinanden. Derfor har jeg lavet en større afstand mellem knapperne, og samtidig indført, at man skal bekræfte at generatoren skal nulstilles.

   På den måde burde generatoren ikke blive nulstillet ved en fejl længere.

 3. På min computer siger den at der skete en fejl når jeg trykker på “Dreng” og “Pige”. Jeg ved ikke hvorfor den gør det, men lige meget hvad jeg gør kommer der ikke noget navn frem.

  1. Har du prøvet at bruge navnegeneratoren på din mobiltelefon i stedet?
   Noget siger mig, at det nok hænger sammen med den internetbrowser du bruger på din computer.

 4. Har du mulighed for at lave en simpel tilfældig navne-generator hvor man kun vælger forbogstav? Køn er ligegyldigt og den kan bare trække fra alle godkendte navne. Kh 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *