Navnedatabasen

Find det perfekte navn til dit barn

Navnedatabasen er for dig, der gerne vil have en liste af navne at vælge imellem, men gerne vil undgå nogle bestemte navne. Navnedatabasen indeholder listen over alle godkendte drengenavne og pigenavne i Danmark. For at få en liste frem, så skal du starte med at vælge køn og derefter indtaste nogle regler. Resultatet bliver en liste af navne som opfylder alle de indtastede regler. (Vil du hellere prøve lykken, så besøg Navnegeneratoren)

Servicemeddelse: Giv dit barn en god start på livet med selvhypnose som fødselsforberedelse.

 INDTAST REGLER 

Indtast nogle regler for navnene, du kan finde en vejledning under formularen.


Alle
Drenge
Piger
Unisex

Du kan bruge denne side gratis, men jeg ville også blive glad for et lille bidrag via MobilePay på f.eks. 10 kr.
Du kan overføre til nummer 3 88 44 fra appen, eller scanne nedenstående QR kode

Hjælp til at bruge navnedatabasen

Har du besvær med at bruge navnegeneratoren, så er her en udvidet forklaring af, hvordan du udfylder felterne korrekt. Har du flere spørgsmål til navnedatabasen, så stil dem venligst ved at bruge kommentarfeltet nederst på denne side.

Køn: Navnedatabasen indeholder alle godkendte drengenavne og alle godkendte pigenavne. Ud fra disse datasæt findes der også frem til de navne som er godkendt til både drenge og piger (Unisex navne). Hvis du vælger Alle får du naturligvis alle navne, de vil være opdelt i 3 tabeller, drengenavne, pigenavne og unisex navne. Vælger du Drengefår du alle drengenavne, der opfylder dine kriterier i én tabel – også unisex navne. Vælger du Piger får du alle pigenavne, der opfylder dine kriterier i én tabel – også unisex navne. Vælger du Unisex får du kun navne, der er godkendt til både piger og drenge i én tabel.

Mindste længde på navnet: Her kan du sætte en nedre grænse for, hvor mange tegn navnet skal bestå af. 0 betyder at der ingen grænse er, mens 2 f.eks. betyder at navnet skal være på 2 eller flere tegn.

Maksimum længde på navnet: Her kan du sætte en øvre grænse for, hvor mange tegn navnet skal bestå af. 0 betyder at der ingen grænse er, mens 5 f.eks. betyder at navnet højst må bestå af 5 tegn.

Antal stavelser i navnet: Her kan du skrive hvor mange stavelser navnet skal bestå af. Det kører efter den simple regl, at én vokal er én stavelse. 0 betyder at du er ligeglad med antallet af stavelser.

Begyndelser på navnene: Her kan du indtaste forskellige begyndelser på navne, adskilt af komma. Hvis et navn har bare én af disse begyndelser, så vises det i tabellen. Hvis du f.eks. indtaster: Th,Ca. Så vil du se navne som “Thomas” og “Casper”, men ikke “Tomas” eller “Kasper”.

Endelser på navnene: Fungerer på samme måde som begyndelserne. Hvis et navn har én af de indtastede endelser, så vil navnet fremgå af tabellen.

Bogstaver eller bogstavskombinationer, som navnene skal indeholde én af: Her kan du indtaste et ubegrænset antal bogstaver eller bogstavskombinationer, adskilt af komma. Hvis et navn opfylder bare én af disse så bliver det vist i tabellen. Hvis du f.eks. indtaster: A,th,mm. Så vil alle navne, der indeholder bogstavet “a” blive vist, ligeledes vil alle navne som indeholder “th” eller “mm” også blive vist.

Bogstaver eller bogstavskombinationer, som navnene ikke må indeholde: Her kan du indtaste et ubegrænset antal bogstaver eller bogstavskombinationer, adskilt af komme. Hvis et navn indeholder bare én af disse bogstaver eller bogstavskombinationer, så sorteres navnet fra. Hvis du f.eks. indtaster: A,th,mm. Så ville alle navne, der indeholder bogstavet “a” bliver fjernet fra listen, sammen med alle navne der indeholder “th” eller “mm”.

5 Replies to “Navnedatabasen”

 1. Meget fed side!!
  Det kunne være fedt med mulighed for at indstille hvor mange stavelser navnet skal være på!

  1. Tak for forslaget Flemming. Hvis vi kan antage, at én vokal giver én stavelse, ville det nok være relativt nemt at lave et felt, hvor man kan indtaste et antal stavelser. Er det sådan du tænker?

  2. Hej igen. Jeg fandt en side hos gyldendal, hvor der stod at én stavelse indeholdt én vokal.

   Fordi det var så simpelt at lave, har jeg tilføjet funktionen. Nu kan du søge efter navne med et bestemt antal stavelser.

   Tak for forslaget!

 2. Super side. Du kunne evt. lave et standard filter (som man derefter kan editere) der sorterer mere specielle bogstaver fra. Den fulde liste bør være noget i retning af:
  À,à,Á,á,Â,â,Ä,ä,Ã,ã,Ā,ā,Ą,ą,Ă,ă,Ǎ,ǎ,Ç,ç,Ĉ,ĉ,Č,č,Ć,ć,Ð,ð,Ð,đ,Ď,ď,DZdz,Dž,dž,È,è,É,é,Ê,ê,Ë,ë,Ę,ę,Ē,ē,Ĕ,ĕ,Ė,ė,Ě,ě,Ĝ,ĝ,Ğ,ğ,Ġ,ġ,Ģ,ģ,Ǧ,ǧ,Ĥ,ĥ,Ħ,ħ,Ì,ì,Í,í,Î,î,Ï,ï,Į,į,İ,ı,Ĩ,ĩ,Ī,ī,Ĭ,ĭ,Ĵ,ĵ,Ķ,ķ,Ǩ,ǩ,Ĺ,ĺ,Ļ,ļ,Ľ,ľ,Ŀ,ŀ,Ł,ł,Ń,ń,Ņ,ņ,Ñ,ñ,Ň,ň,Ò,ò,Ó,ó,Ô,ô,Ö,ö,Õ,õ,Ő,ő,Ǫ,ǫ,Ō,ō,Ŏ,ŏ,Ơ,ơ,Ŕ,ŕ,Ŗ,ŗ,Ř,ř,Ś,ś,Ŝ,ŝ,Ş,ş,Ș,ș,Š,š,ẞ,ß,Ť,ť,Ŧ,ŧ,Ţ,ţ,Ț,ț,Þ,þ,Ù,ù,Ú,ú,Û,û,Ü,ü,Ũ,ũ,Ū,ū,Ŭ,ŭ,Ų,ų,Ů,ů,Ű,ű,Ƿ,ƿ,Ȝ,ȝ,Ư,ư,Ŵ,ŵ,Ý,ý,Ŷ,ŷ,Ÿ,ÿ,Ź,ź,Ž,ž,Ż,ż

  1. Jan, tak for forslaget.
   Det ville være relativt let at lave, men det er næsten lige så let bare at kopiere den liste du har lavet, og sætte den ind ovenfor.
   Jeg håber derfor at folk der ønsker at finde navne med specielle tegn eller navne uden specialtegn, finder vej til kommentarerne og bruger den liste du har lavet til at filtrere navnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *