Samarbejde om valgplakater

Kommunalvalget er slut. Nogen har vundet, nogen har tabt. Uanset hvad er tiden kommet til at få fjernet de ophængte valgplakater. Fra kontoret bevidnede en kollega i dag nedtagelsen af en valgplakat, og måden det skete på ansporede til lidt refleksion.

Billedet her på indlægget viser to valgplakater. Der mangler en tredje, som hang midt imellem de to. Det der min kollega bevidnede nedtagelsen af. Hvorfor givet det så anledning til refleksion?

Jo, når valget skydes i gang, kæmper alle deltagerne om at få de bedste pladser. De spreder deres valgplakater så godt de kan, rundt omkring i hele byen. Det er ikke sjældent at se både to og tre valgplakater, der hænger det samme sted. Der er en klar interesse i at få de gode pladser, og skulle man samarbejde om den del af processen, er det svært at forestille sig et samarbejde med andre end partifæller.

Når det drejer sig om at få valgplakaterne pillet ned igen, er det dog en helt anden snak! Hvorfor skal tre forskellige mennesker – på forskellige tidspunkter – en tur op i den samme lygtepæl for at pille valgplakaterne ned igen. Det er rent spild af tid. For det første fordi, der går mere tid med det, for andet fordi det samlet set tager længere tid at få ryddet op efter valget.

Min kollega mente at den oplagte løsning ville være at fordele nogle områder imellem sig, og så hver især tage ansvaret for at få pillet samtlige valgplakater ned i det område. Efter en kort tur på Google kan jeg se, at sådan et samarbejde, formåede man at etablere i Kolding: https://ugeavisen.dk/kolding/Tvaerpolitisk-samarbejde-om-valgplakater/artikel/336919

Se det er en god måde at starte et tværpolitisk samarbejde efter et valg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *