Airbnb og koncert med The Killers

I fødselsdagsgave i 2017 gav jeg Ann billetter til en koncert med The Killers. Vi var hippe og bookede for første gang en overnatning via Airbnb. Her er en lille opsummering af oplevelsen med begge dele. 

Hvis jeg skal nævne et favorit-band må valget nok falde på The Killers. Efter min mening er der potente hits på alle deres udgivelser (måske med undtagelse af albummet Sawdust, der ikke rigtig har fanget mig endnu). I forbindelse med vores bryllup gav Ann mig billetter til Tinderbox 2017 i morgengave, fordi The Killers skulle optræde på festivallen. Det var forud for udgivelsen af deres seneste album “Wonderful, wonderful”.

Det var en rigtig god oplevelse. Bl.a. fordi mange af deres sange kan indgå i den relativt snævre fællesmængde, der er mellem Anns og min musiksmag. Da det gik op for mig at de i anledningen af det nye album skulle spille koncert i Danmark, blev det til Anns fødselsdagsgave. Oprindeligt skulle det have været i Norge, hvor vi sammen med Frank skulle i Telenor Arena i Oslo. Det harmonerede dog dårligt med Williams fødselsdag og flyruterne til Oslo, hvorfor Frank i stedet blev lokket til København.

Koncerten foregik i Royal Arena på Ørestaden. Normalt overnatter vi hos min søster, når vi er i København, men det kunne ikke lade sig gøre i denne omgang. Derfor måtte vi sondere mulighederne. Vi ville gerne have noget i gå-afstand fra Royal Arena, hvor vi kunne parkere billigt og få en billig overnatning. Idet koncerten foregik en søndag og vi skulle passe en almindelig hverdag dagen efter, var det vi havde brug for egentlig bare et simpelt sted at sove.

Det blev Airbnb, der leverede løsningen. Her fandt vi en familie, der udlejede et lille Annex med en dobbeltseng i gå-afstand fra Royal Arena. Her kunne vi parkere gratis ude på vejen, og overnatningen var noget billigere end at bo på hotel. Hvis du vil prøve kræfter med Airbnb, så tilmeld dig via mit link: Du får rabat på din første rejse med Airbnb, og jeg får lidt rejsekredit

Både oplevelsen med Airbnb og selve koncerten blev rigtig godt! Vi aftalte med familien at vi ankom mellem 15 og 17, tog over og stillede bilen, fik fremvist faciliteterne og fik et par tips til spisesteder. Vi gik over i Fields, hvor vi mødtes med Frank, og fandt et sted at spise. Herefter gik turen til Royal Arena, der er et relativt nyt spillested i København.

Umiddelbart var indtrykket af Royal Arena super godt. Der var en garderobe med skabe, der kunne lejes via en app, hvor der kunne betales med mobile pay. Der var rigeligt med betjening i baren, hvor der kunne købes drikkevarer, temperaturen var god og lyden meget bedre end de gange jeg har været i Parken. Det kan anbefales!

Koncerten i sig selv var også en super god oplevelse. Jeg kan 80-90% af teksten til de sange The Killers spillede, så jeg følte mig på hjemmebane. Begejstringen er dog ikke så stor hos BT, der i en anmeldelse kalder koncerten gumpetung og forglemmelig. Det var ikke det indtryk jeg fik på gulvet!

En af de bedste sange fra det nye album er “Rut”, som er dedikeret til Brandon Flowers kone, der lider af PTSD. Teksten er en rigtig fin beskrivelse af de nede-perioder vi alle sammen kan have. Da den blev spillet kvitterede publikum ved at tage mobiltelefonerne frem og tænde lommelygten. Det var helt klart et af de magiske øjeblikke til koncerten.

Det engelske ord “rut” kan oversættes med “skure”, som i “den gamle skure”. Omkvædet kan oversættes til noget i stil med:
Opgiv mig ikke, for jeg er bare i en skure, jeg klatrer, men væggene bliver ved med at vokse.

Det er set før at musikanmeldere har en tendens til at være uenige med publikum. Det virker mere som om de skriver anmeldelserne til hinanden, en stor omgang ananas i egen juice, hvor det handler om at have de mest fintfølende ører. Under alle omstændigheder var det ikke Nanna Skov fra BT’s aften til The Killers koncerten. Hun lod i hvert fald ikke til at få den samme oplevelse som os andre.

Personligt håber jeg de lægger vejen forbi Danmark lidt oftere fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *