Brug mindre tid på at børste tænder

Her er endnu en gratis idé. Et produkt jeg gerne så blive til virkelighed, men som jeg ikke selv kan arbejde med. Med den her idé bliver det meget nemmere at få børstet tænderne.

Jeg har en simpel læresætning. Den går sådan her:

En idé der sparer tid og/eller rum, har en chance for at være guld værd.

Vi kan ikke genskabe tid og vi kan ikke genskabe rum. Derfor vil der som oftest være noget værdi gemt i at spare på disse ressourcer. Det er ret let at finde eksempler på ting, der er dyrere når de er mindre. Bare tænk computere og telefoner. Ting der sparer tid er også ret eftertragtede, f.eks. biler (i yderområderne) og cykler (i København).

Vil du gerne vil opfinde et produkt, som skal blive hyper-populært, og sælge i store mængder? Overvej om du kan finde noget vi alle bruger tid på, som vi kunne bruge mindre tid på. Den her idé bygger på antagelsen om at vi alle sammen børster tænder mindst 2 minutter hver dag, to gange om dagen.

Matematikken er simpel. 2 minutter dagligt bliver til 2 x 2 x 365 / 60 = 24,3333 timer om året. Det er altså en hel dag om året, hvor du ikke laver andet end at børste tænder. Lad os også putte lidt økonomi på. Vi regner med dagpengesatsen på 115 kr. pr. time og en skattesats på 50%. Det giver 115 x 0,5 x 24,3333 = 1.399 kr. pr. år.

Noget der kan få en idé ud over rampen, der sparer tid, er hvis den også sparer penge! Her antager jeg at frigjort tid kan veksles til en timeløn. Den kan også veksles til mere fritid, som jeg i princippet mener er mere værd, men den diskussion gemmer vi.

Okay, hvad er så ideen? Vent lige lidt… Jeg er ikke færdig med mine abstraktioner endnu.

Hvis du vil spare tid skal du kigge efter muligheder for parallelitet. Med parallelitet mener jeg, at noget kan foregå parallelt i modsætning til sekventielt. Er du med?

Tandbørstning er en sekventiel aktivitet, først børster du den ene tand på den ene side, så den anden tand på den anden side, osv. Derefter skifter du side og gør det hele forfra. Det er sekventielt. Den ene efter den anden.

Hvordan ville det se ud, hvis tandbørstning var parallel? Jo, så ville du børste alle tænder, på alle sider, på samme tid. Under antagelse af at en voksen mund har 28 tænder (dvs. uden visdomstænder) og alle tænder skal børstes på 3 sider, giver det 84 flader. Dem skal man bruge 120 sekunder på at børste. Det giver ca 1,5 sekund pr. flade. Vi kan altså reducere tiden det tager at børste tænder med næsten 99%, hvis det kan foregå parallelt (Realiteten vil altid være, at det fulde potentiale ikke nås, hvorfor besparelsen måske kun er 80%, men det er også værd at tage med.)

Nu skal hjernen bare aktiveres for at finde metoder at gøre tandbørstning parallel.

Du kan allerede få en tandbørte med 3 sider, der i princippet bør kunne reducere tiden med 2/3. Det er bare ikke den tandbørste jeg ser de fleste have stående i hjemmet.

Jeg forestiller mig i stedet en 3D-printet tandbørste lavet ud fra et personligt mundaftryk. Hele vejen rundt sidder der børster til at ramme alle falder af hver eneste tand, på samme tid! En lille central motor sørger for at børsterne kan rotere.

Tandbørstning foregår ved at du lader den med tandpasta, stopper hele dyret i munden, bider sammen og venter f.eks. 5 sekunder. Nu er dine tænder rene. Du skyller børsten og smider den til opladning. Hele processen bør kunne klares på de 24 sekunder, der indebærer en 80% besparelse.

Hvis sådan en tandbørste koster 1.000 kr. eller mindre pr. år at holde i drift, ville det nærmest være dumt ikke at eje den.

Det ville selvfølgelig være smartere med en væske du kunne skylle munder i på 5 sekunder og så spytte ud. Jeg har bare en mistanke om, at sådan en væske ville være så giftig, at det ville have andre konsekvenser at bruge sådan en metode.

One Reply to “Brug mindre tid på at børste tænder”

  1. Som en servicemeddelelse kan jeg nævne at produktet tilsyneladende allerede er opfundet, om end det ikke rigtig har indtaget markedet endnu:
    http://www.unico-smartbrush.com/

    Men der er også et alternativ, hvor der ikke bruges børster, som faktisk ser rigtig lovende ud:
    https://www.unobrush.com/

    Samme historie. De crowfounder stadig, og er ikke for alvor begyndt at indtage markedet. Det kommer forhåbentligt snart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *