Lægebesøg, kosttilskud og folinsyre

Jeg fik æren af at ringe til Anns læge og aftale en tid for første undersøgelse, hvor graviditeten skal bekræftes ved en blodprøve. Sundhedsstyrelsen er også godt i gang med en kampagne rettet mod gravide og folk der ønsker at blive gravide.

Som der står på vejledningen til sådan en graviditetstest, så skal man kontakte lægen når den er positiv for at få sat maskineriet i gang. Anns læge var lidt svær at få fat på om morgenen, hvorfor jeg skulle foretage opkaldet senere på dagen, så Ann ikke skulle ringe fra arbejdet. Vi vil jo gerne gå stille med dørene indtil vi har fået bekræftet graviditeten hos lægen.

Det giver dog lidt problemer, for vi er inviteret til en fest hos en af Anns veninder i morgen, og det ville nok have undret hende en hel del, at Ann ikke drak alkohol. For at komme denne undren i forkøbet tog Ann om til sin veninde og fortalt hende om omstændighederne, så må vi bruge en god undskyldning overfor alle de andre gæster.

Netop det her med alkohol og graviditet har Sundhedsstyrelsen for alvor taget op i en kampagne. Nu anbefales det at man helt stopper med at drikke alkohol allerede når man overvejer graviditet. Jeg tror det er alment kendt at man ikke drikker alkohol under sin graviditet, men det er nok nyt for nogen at man helt bør stoppe lige så snart man overvejer gravditeten. En anden del af deres kampagne går på folinsyre. Det anbefales nemlig at folk der ønsker at blive gravide, og gravide til og med 12. uge tager 0,4 milligram folinsyre dagligt.

Jeg havde også læst et sted at gravide som regel bør tage en multivitamin som supplement til kosten, men da vi var i supermarkedet stod der på alle disse multivitaminer at gravide først skulle konsultere en læge, så sådan en besluttede vi at vente med. Folinsyre er relativt ufarligt, men supermarkedet havde altså ikke vitaminpiller kun med folinsyre. Derfor gik jeg ned i Matas dagen efter for at købe noget folinsyre, eller folsyre som det også kaldes. Idet folinsyre ikke er så farligt, men samtidig et vigtigt vitamin i starten af graviditeten, så var det helt sikkert bedre at starte nu istedet for at vente til lægebesøget.

Der er næsten to uger til lægebesøget, så lad os se om der bliver noget relevant at skrive om i mellemtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *