Fire dage til første besøg hos lægen

Som titlen siger er der kun 4 dage til det første besøg hos lægen. Jeg ser frem til at Ann får taget blodprøven og vi får graviditeten bekræftet, så der kan komme gang i hele maskineriet mht. jordemoder, lægebesøg, osv.

Jeg synes tiden er gået meget langsomt siden Ann fik en aftale hos lægen, hvor hun skal have taget en blodprøve, så graviditeten kan blive bekræftet. Set fra mit synspunkt er der ikke meget forskel på tiden før graviditeten og nu, bortset fra at Ann hver aften tager et tilskud af folinsyre som tidligere beskrevet. Jeg ved dog at Ann i den seneste tid har døjet lidt med mavesmerter og slim-opkast.

Det med mavesmerterne kan godt være lidt bekymrende, men på Anns opfordring slog jeg det op på nettet, og jeg fandt flere beretninger på blogs og andre sider, hvor andre havde oplevet det samme. Umiddelbart kunne det godt lyde som ligamentsmerter. Jeg ville ønske jeg kunne mærke de samme smerter som Ann, så jeg ville have nemmere ved at sætte mig ind i, hvad det er hun oplever i forbindelse med graviditeten. Ligamentsmerterne lyder i hvert fald ikke til at være særlig rare (hvis det altså er ligamentsmerter). Under alle omstændigheder er det jo nok noget der skal konsulteres med lægen, så vi kan få bekræftet at vi ingen grund har til at være bekymrede. Man skal jo ikke lede ret længe på nettet for at finde nogle grusomme ting, der kunne give anledning til unødig bekymring, men jeg vælger at tage det afslappet medmindre vi på et tidspunkt får andet at vide.

Jeg er ikke sikker på at jeg andetsteds har skrevet hvor langt vi mener Ann er henne i graviditeten, så det må jeg hellere gøre nu. Vi har kunnet læse os frem til at graviditeten måles fra sidste menstruations første dag. Jeg har tidligere nævnt at Ann droppede P-pillerne for et par måneder siden, og at hun allerede første måned gik over tid, men her kendte vi ikke sidste menstruations første dag, hvilket jeg læste mig til skulle være ret vigtigt. Af denne grund tog jeg en mental notits d. 10 maj, og det viste sig at den dag skulle blive sidste menstruations første dag. Så hvis vi regner frem fra d. 10. maj 2008 til i dag 12. juli 2008, så bliver det til at Ann er præcist 9 uger henne. Så vidt jeg ved noterer man det som 9+0 (9 uger og 0 dage). Faktisk fandt jeg en brevkasse hvor en jordemoder bekræftede at man sagtens kunne have ligamentsmerter i uge 9.

Det er også sjovt som ens opmærksomhed bliver ændret som følge af graviditeten. Det er præcis ligesom da man tog kørekort; aldrig havde man set så mange skolevogne, på trods af at de sandsynligvis havde været der hele tiden. Nu ser jeg gravide kvinder og små børn overalt, og de har helt sikkert været der hele tiden.

Vi har også snakket lidt om navne, det er måske lidt tidligt, og så alligevel ikke. Vi vil jo gerne finde det helt rigtige navn til barnet, og derfor kan vi jo lige så godt begynde at finde ud af hvor vi hver især står på forskellige navne. Problemet med at finde navne ligger formentligt i at man associerer navne og dele af navne med mennesker af samme navn eller ting. Jeg har det personligt meget svært med navne som jeg kan associere til personer, som jeg ikke bryder mig om. Det kunne jeg sikkert godt arbejde lidt med, men det er der næppe nogen grund til, da der er massere af navne at vælge imellem.

For ca. et år siden sad Ann og jeg og kiggede på hvor mange der havde et bestemt navn, og vi downloadede en tabel med alle godkendte navne i Danmark. Ud af denne Excel fil lavede jeg en simpel navnegenerator for drenge og piger. Det bliver helt sikkert ikke ud fra denne navnegenerator at vi finder navnet, for den kom godt nok med mange navne, som jeg ikke kunne forestille mig at vores barn skulle hedde. Jeg overvejer dog at lave en udgave af navnegeneratoren, som kan komme på vores hjemmeside: Graviditet og barn. I så fald skal jeg have fat i et datasæt der ud over navnene også beskriver hvor mange der har navnet, så jeg kan vægte navnene og derved få den til at give nogle mere "seriøse" forslag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *