Første lægebesøg og GraVitamin

Så blev det endelig 16. juli, og tid for første lægebesøg. Ann tog til læge inden hun skulle på arbejde, men det gik ikke helt efter planen, men lidt klogere blev vi da.

Da jeg bestilte tid hos Anns læge, som jeg skrev om i et tidligere indlæg, så fik jeg at vide at hun skulle tage en urinprøve med. Desværre havde Ann ikke fri den dag hvor vi troede, så hun måtte selv ringe og ændre tiden, og den blev skubbet lidt længere frem. Til den nye tid nævnte sekretæren ikke noget om en urinprøve. Lægen havde dog forventet at Ann havde en urinprøve med, så det var lidt uheldigt, udover en ny tid på fredag d. 18. juli, så blev vi alligevel lidt klogere.

Efter hvad jeg har fået at vide så foretog lægen en gynækologisk undersøgelse og kunne fortælle at størrelsen på livmoderen passede fint med hvor langt vi mener hun er henne i graviditeten. Lægen beregnede også en terminsdato, en dato jeg også regnede herhjemme på computeren i dag. Begge sagde 14. februar, men vi er opmærksomme på at det er normalt for førstegangsfødende at gå over tid. Personligt ville det passe mig helt fint hvis det sker deromkring, for jeg har mit sidste egentlige semester på mit cand.merc. studie her til efteråret. Det betyder at januar er proppet med eksamener, hvorefter specialeskrivningen officielt starter i februar måned. Meeen, man kan jo aldrig vide sig sikker på naturen, og skulle det ske at barnet kom mit i en eksamensperiode, så finder vi også ud af det.

Ann lader til at have en masse information hos lægen, hun er i hvert fald fuld af fakta som f.eks. at hun ikke måtte tømme en kattebakke hvis vi havde sådan en. Derudover fortalte lægen at hun kunne begynde at tage GraVitamin. Vi har tidligere kigget på en multivitaminpille, for det lader til at være ganske normalt at tage sådan en, men der stod på pakken at man ikke måtte tage dem uden at have konsulteret en læge. Så nu er lægen konsulteret og Ann købte GraVitamin på vej hjem fra arbejde. Lægen havde dog sagt at hun også skulle tage et jerntilskud udover GraVitamin, allerede fra uge 10. Af hvad jeg kan læse på nettet så er der diskussion om det overhovedet er nødvendigt at tage sådan et tilskud, mens sundhedsstyrrelsen anbefaler at man gør det fra uge 20. Jeg har ikke kunnet finde nogen steder hvor de har anbefalet det fra uge 10, og lægen har tilsyneladende ikke målt Anns blodprocent, så det bliver vist noget af det lægen skal spørges om på fredag.

Jeg håber på at kunne lokke Ann til at fortælle mere om hendes oplevelser hos lægen, hun er meget træt for tiden, og det er ganske forståeligt med alt det der foregår i hendes krop ved siden af det fuldtidsarbejde, der også skal passes. Trætheden skulle blive bedre efter uge 12, men mon ikke også en ferie til Mallorca kan gøre lidt underværker, der er trods alt ikke så længe til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *