Hvad skal barnet hedde?

Det er på samme tid en sjov og besværlig opgave, at finde et navn til sit kommende barn. Det er måske lidt tidligt, men vi modtager gerne forslag. Som en lille hjælp har jeg fået lavet navnegeneratoren færdig.

Vi har hørt alle historierne fra familien, om de der havde planlagt navnet på forhånd, men var nødt til at ændre det i sidste øjeblik, fordi det bare ikke "passede". Så man kan sagtens bruge en masse tid på at finde et navn, og alligevel ende med en mere spontan løsning.

Selv synes jeg det er en god idé at få taget stilling til nogle forskellige navne, så man har en idé om hvad der er realistisk og ikke realistisk. Vi har allerede nu fundet ud af, at det kan være ret svært at finde nogle navne, som vi kan blive enige om. Jeg er selv ret kræsen i den retning. Umiddelbart kan det koges ned til følgende regler (Det er ikke nogen personlig fornærmelse, der er alene tale om navne, jeg ikke vil give mit barn):

 • Ikke noget med "Ber" (Bertil, Bertram, Bertel, osv.)
 • Ikke noget med "ads" (Mads, Villads, osv.)
 • Ikke noget med "um" (Villum, Rumle, osv.)
 • Ikke noget med "ille" (Sille, Mille, Cille, osv.)
 • Ingen blomsternavne til fornavn
 • Ingen sukkersøde navne (Silke, osv.)
 • Ingen navne, der indeholder mor eller far (Rigmor, Gudmor, Lillemor, Jafar, Farzad, osv.)
 • Forbehold for navne, hvor jeg kender en person, som mit barn ikke skal dele navn med
 • Meget gerne et internationalt navn, som dog kan udtales pænt på dansk
 • Forbehold for andre regler, som jeg endnu ikke er bevidst om 🙂

Som man kan se, så er Ann i en slem knibe. Ikke destomindre har vi allerede en del forslag til dregenenavne, som vi er ret enige om. Det er mest pigenavne det kniber med. Så alle læsere er meget velkomne til at foreslå nogle navne, og helst pigenavne.

Jeg har tidligere skrevet at jeg har købt nogle navnelister for alle børn, der er navngivet i første halvår af 2007. Disse lister har jeg indlæst i en database og lavet en navnegenerator. Den vægter navnene efter det antal børn, der har fået navnet, og udvælger derefter et tilfældigt. På den måde undgår den de navne, som ingen forældre gav deres børn i første halvår af 2007, og prioriterer de navne højst som der blev givet flest af.

Når vi har barnets køn kan vi sortere ca. 50% af navnene fra, men indtil da tager vi gerne mod forslag til begge køn. Vi skal nok få fundet et passende svar til når præsten spørger "Hvad skal barnet hedde?".

10 Replies to “Hvad skal barnet hedde?”

 1. Well… det skulle ikke være så vanskeligt, skulle det?

   

  P A L L E. Men kun hvis det virkelig bliver en vildgut 🙂

 2. Jeg tror ikke Palle passer så godt til en pige.

   
  I øvrigt kan jeg oplyse dig om, at der ikke var nogen forældre, der gav deres barn navnet "Palle" i første halvår af 2007. Så det er vist et navn på retur 😉

 3. Hej min søde Ann og Søren..

  Måske Luna 🙂 ej, det er gas.. Pigenavne er meget svære at finde på, men mon ik det kommer engang, hvis det blir en lille prinsesse..

   

  Hilsen moster Mette 🙂 og Luna

 4. Ja altså mit navn leve jo fuldt op til kriterierne og efter min mening er der alt for få i DK der deler navn med mig, vi er kun 7.

  Men nå, den går I jo nok ikke med til, så her et par andre forslag:

  Malou

  Helena

  Krista

  Monica

 5. Tjaaaa, der er jo en masse navne at vælge imellem. Forslag pigenavne:

  Naya, Cindie, Belinda, Sascha, Selina, Teresa, Melanie, Mia

 6. Tak for alle forslagene, de er interessante at læse. Vi har faktisk fundet et pigenavn som vi er meget meget sikre på at vi vil bruge, hvis det viser sig at være en pige. Sjovt nok har ingen af Jer ramt det, så det bliver spændende at høre hvad I synes om det, hvis det bliver aktuelt 🙂

   
  Jeg har lavet endnu en "navne-ting" der kan hjælpe lidt med at finde gode navn:

  graviditet-og-barn.dk/efter-graviditeten/navne/navnedatabase.html

   
  Den indeholder alle de godkendte navne, og der er godt nok nogle sære nogle imellem!

 7. Nu er vi så godt som sikre på at det bliver en lille dreng (jordmoderen sagde over 90 % sikker).

  Hvilket betyder at det fantastiske pigenavn vi var kommet frem til ikke kan bruges.

  Derfor vil vi nu gerne have forslag til drengenavne, vi har indtil videre 3-4 navne vi begge kan lide. Men vi er meget åben for forslag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *