Glukosebelastning – næppe nogen fornøjelse

Der har været lidt stille på bloggen, og det er der flere gode grunde til, først og fremmest er ferien slut for mit vedkomne og dernæst sker der bare ikke så mange spændende ting i forbindelse med graviditeten, men her er en lille opdatering.

Ordet "Glukosebelastning" i overskriften refererer til en undersøgelse, som Ann skal igennem. Da vi var hos jordemoder (som jeg skrev om d. 20. august), blev vi spurgt om der var sukkersyge i familien, og det er der, da Anns mormor har sukkersyge. Ann forklarede jordemoderen, at hendes mormor først fik sukkersyge da hun var omkring 70 år, men det var åbenbart uden betydning. Uanset hvilken type sukkersyge der er i familien, skal den gravide anbefales en såkaldt glukosebelastning. Jordemoderen forklarede os lidt om testen, men jeg havde helt glemt den, indtil Ann fik et brev fra sygehuset med et tidspunkt for testen og en lille folder.

Testen går ud på noget så uappetitligt at man møder op på sygehuset kl. 8 om morgenen uden at have spist siden kl. 23 aftenen forinden. Så skal man drikke en mængde sukkervand (en halv eller kvart liter, jeg husker det ikke præcist), og derefter sidde stille i lige omkring 2 timer. Det lyder ikke som nogen spændende test, og jeg er da glad for, at det ikke er mig der skal drikke så meget sukkervand.

For dem der ikke har opdaget det, så har jeg tilføjet en lille grafik (En såkaldt ticker) i bunden af hjemmesiden. Her kan besøgende følge med i, hvor langt Ann er henne i graviditeten. Den opdateres dagligt og flytter automatisk den lille markør.

Lige nu ser jeg frem mod scanning på min fødselsdag (d. 10. oktober), hvor jeg krydser fingre for at vi kan få kønnet oplyst. Dog har jeg efterhånden hørt fra flere, at man ikke helt kan stole på den scanning, så vi ender nok med at skulle have foretaget en 3d scanning. Det skulle eftersigende også være en stor oplevelse. Efterhånden er det også muligt at se på Anns mave at hun er gravid, men jeg tror stadig ikke det er til at få øje på, for folk som ikke ved at hun er gravid.

2 Replies to “Glukosebelastning – næppe nogen fornøjelse”

  1. Hej Ann og Søren.

    Jeg tror heller ikke glucosebelastningen er nogen fornøjelse at lægge krop – og smagsløg til. Dog er det faktisk en god nok undersøgelse, også for at se om man evt. er disponeret for at få sukkersyge senere. Hvis man er det, kan man jo tage sine forholdsregler i denne forbindelse. Det er sådan som f.eks. ikke at blive overvægtig, spise sundt, dyrke motion og iøvrigt passe godt på sig selv. Søren, du skriver godt nok ikke om resultatet, men Ann er jo et sundt væsen i sig selv, så det går nok ikke helt galt. Jeg glæder mig til forhåbentlig snart at se Jer begge og din lille mave, Ann.

    Knus fra Annette.

  2. Hej Annette

    Der går lidt tid før vi får et resultat, for selve testen skal først foregå i december måned, så der er længe til endnu, men det er da rart at vide at man også kan bruge testen til noget 🙂

    Vi er lidt ærgerlige over at måtte melde fra til Trines fødseldag, men vi håber selvfølgelig at vi snart ses ved en anden lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *