Så er der kun en uge til…

I dag er det lørdag, og det betyder at Ann nu er fulde 36 uger henne i graviditeten, hvilket vil sige at der er 4 uger til termin. Det betyder at vi nærmer os begyndelsen af den periode i graviditeten, hvor størstedelen af alle børn bliver født.

Da vi sad og læste lidt i vores graviditets-bibel, så opdagede vi at barnet typisk bliver født mellem fulde 37 uger og fulde 42 uger. Det er vist 90% af alle børn, der bliver født i den periode. Oprindeligt havde vi troet at det var plus/minus 2 uger fra terminen, men ifølge bogen er det altså fra 3 uger før til 2 uger efter. Som sagt er der altså kun 1 uge fra i dag, til Ann er fulde 37 uger henne, og dermed befinder sig inden for tidsperioden.

Så er spørgsmålet… er vi klar? Og det er i virkeligheden meget svært at svare på. Ann har sin sidste arbejdsdag i dag – ja faktisk er hun på arbejde lige nu. I skrivende stund er der ca. 3½ time til at hun går på barsel 🙂
Jeg er ret sikker på at Ann har en del ting, hun gerne vil have nået inden barnet bliver født. Bl.a. skal børneværelset klargøres og der skal ryddes op rundt omkring.

Mht. mig selv så har jeg lidt travlt for tiden. Jeg har lige afsluttet en række eksamener. Det betyder at jeg reelt kun har 1 eksamen tilbage, og så er jeg helt færdig med at uddanne mig. Den ene eksamen er så et speciale, der skal forsvares, og sådan et skal jo lige skrives først. Så jeg skal meget snart i gang med at læse og sætte mig ind i det problem, som specialet skal omhandle.
Dernæst blev jeg sidst på sommeren 2008 kontaktet af et webbureau her i Kolding, som gerne ville have mulighed for at trække på min arbejdskraft, da en af deres medarbejdere, var på venteliste til at adoptere. For få dage siden fik han at vide, at de har fået et barn, og derfor rejser han til Afrika inden længe. Det betyder at en del af min tid sandsynligvis kommer til at gå med noget freelance arbejde for dette webbureau.

I forhold til resten af familien tror jeg alle er klar, i hvert fald i perioder. Vi har nemlig fået besked om – fra flere familiemedlemmer, som tager på ferie i den kommende tid, at fødslen da godt må vente til de er hjemme / eller ske før de rejser. Først var det begge hold bedsteforældre, der tog på skiferie i uge 5, men de er kommet hjem nu. Et hold kommende oldeforældre tager på ferie først i februar og det ene hold bedsteforældre tager på ferie igen først i marts.

Konkluderer man lidt på ovenstående, så gør det bestemt ikke noget, hvis barnet bliver født på terminensdagen. På den anden side glæder vi os også så meget, at det da ikke ville gøre noget, hvis det blev lidt før. Selvfølgelig kun under den betingelse, at det ikke har nogen betydning for barnets helbred.

2 Replies to “Så er der kun en uge til…”

  1. Kære Ann & Søren !

    Hvor er det en super hjemmeside – og en super blog ! Jeg skal gøre lidt reklame på min afdeling (børneafdelingen i Hjørring) 😉 Jeg vil ønske jer en rigtig god fødsel. Mange hilsner fra Frank`s "mommo", Bente.

  2. Hej Bente

    Mange tak for din ros af vores hjemmeside og blog. Det lyder også rigtig godt, at du vil gøre lidt reklame for den 🙂

    Vi gætter på at bloggen bliver rigtig sjov læsning, når vi engang kan se tilbage på tiden her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *