Første møde med sundhedsplejersken

I dag har været en travl dag for lille William, han skulle nemlig både mødes med sundhedshedsplejersken og til hørescreening. Begge dele er kontrolbesøg, så der er ikke noget ekstraordinært i disse, i forhold til andre børn.

Vi har tidligere skrevet her på bloggen, at vi havde mødt en af de to sundhedsplejersker, som kører i Aalykkedistriktet i Kolding (Det område vi bor i). Det skulle dog vise sig, at det ikke var hende, som blev vores sundhedsplejerske. Det gør dog ikke noget, for hende vi mødte i dag, virkede også til at være en flink person.

Hun startede med at informere os om sundhedsplejen i Kolding og andre praktiske ting. Meget af det havde vi allerede hørt på sygehuset, men det var da fint at få et hele opfrisket. Bl.a. blev vi mindet om at William skal have d-vitamin dråber fra han er 2 uger gammel og til han fylder 1 år, så sådan nogen må vi ud og have købt. Hun fik også skrevet Ann op til mødregruppe, og givet os en flyer om noget åbent hus de holder, hvor man bl.a. kan komme og lære babymassage. Med de gener William har skulle det undre mig, om ikke han bare ELSKER massage 🙂

Efter samtalen skulle William undersøges for alle de almindelige ting, såsom reflekser, hovedstørrelse, osv. Det mest spændende var nok at han skulle vejes, og her viste vægten – og hold nu fast – 3.200 gram. Det er meget når man tænker på at han i fredags blev vejet til 2.870 gram på barselsambulatoriet. Det er altså en stigning på 330 gram på kun tre dag!
Noget af forklaring kan ligge i at han af sundhedsplejersken blev vejet i en stofble, som i sig selv vejer 66 gram. Dernæst havde han lige spist inden hun vejede ham, det havde han ikke i fredags, hvor han spiste efter vejningen. Alligevel er det ret imponerende, at han har taget så meget på, når han kun er 1 uge gammel.

Senere tog vi op på Kolding Sygehus, hvor der skulle foretages en hørescreening. Her var alt som det skulle være, øret reagerede helt som det skulle på nuværende tidspunkt.

Vi har fået en lille bog af sundhedsplejersken, hvor vi kan registrere nogle ting. Her er bl.a. en oversigt over hans udvikling i forhold til alderen. Den side viser hvad vi kan forvente at William er i stand til, efterhånden som han bliver ældre. Lige nu er vi ret sikre på at han reagerer på støj og at han kan holde øjenkontakt. Det næste på listen er at smile. Det er normalt at de begynder med det i første eller anden måned, og vi synes allerede der er noget, som godt kunne ligne smil.

Der er efterhånden også en del, som har spurgt til, hvordan Georg håndterer den lille nye. Svaret er at det går rigtig godt. Georg vil meget gerne snuse til William, men han gør ikke af ham og jeg tro der er mere nysgerrighed end jalousi at spore. Jeg har et lille billede som dokumentation.

01032009067

Billedet er taget i går aftes, hvor vi sad og så “De fantastiske 4”. Det var rigtig hyggeligt, som I nok kan se!

3 Replies to “Første møde med sundhedsplejersken”

  1. Det ligner en Georg der sover meget tungt, det må være hårdt sådan at skulle være babysitter og storebror 😉 Glæder mig rigtig meget til at se Jer alle 4 igen.

  2. Hej Ann og Søren. Tusind tak for sidst. Hvor er han altså bare dejlig, ham William. Det kan selvfølgelig ikke komme bag på nogen. Nu har jeg læst din forklaring om “grand” osv., men du har da ret. Det kan i grunden være ligemeget hvad vores titler er hver især, bare vi kommer til at kende hindanden. Det må være det vigtigste.
    Håber I har det godt og nyder det hele. Jeg håber også det gik godt på sygehuset med Stine idag. Jeg har lige talt med “olde” og hun siger, at det gik godt.
    Knus fra Annette.

  3. Hej I kære tre+ kære Georg. det var rigtig dejligt at se jer i Skjoldbjerg i tirsdags. jeg nød at sidde med William og synge “Lille føl ved du hvad”jeg ved ikke om den dejlige lille dreng nød det, men han faldt da i søvn.Knus til jer fra olderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *