William en fyr af mange ord

Vi er nu længe vendt tilbage til den dejlige danske hverdag, med det noget koldere vejr, familien inden for rækkevide. Er sikker på William havde 2 skønne måneder i Louisville, men nyder og være i de kendte rammer, med familie, dagpleje etc.

Vi kom hjem d. 1. September, hvor vi fløj hjem med mormor og morfar, som turen derover gik hjemturen også problemfrit. På dette tidspunkt havde William lige lært at sige “piee”, så han brugte den første tid på at pege på pigerne i flyet og sige “hej piee”, utrolig underholdende.
Nå men vi kom hjem meget umattede allesammen, William med en smule jetlag, hvor han var vågen et par timer midt på natten. Vi kom hjem onsdag og allerede torsdag, var William i dagpleje, jeg i skole og Søren på arbejde. William brugte den første dag i dagplejen på at sove, dagplejemoren Bettina havde ellers glædet sig rigtig meget til at se ham igen.

De første par uger havde vi lidt problemer når William skulle afleveres i dagpleje, han var rigtig ked af det, allerede når vi snakkede om det hjemmefra, heldigvis var der intet når først mor eller far var ude af syn. Siden hen er han heldigvis faldet trygt til, løber ind og leget snart inden han har nået at få tøjet af. Selv når han er i gæstedagpleje er han utrolig medgørelig, det er moren ihvertfald meget stolt af.

Gennerelt er William blevet meget mere fræk og udadvendt, han har perioder hvor han hele tiden skal søge grænser og helst lige gå en anelse over, men det er helt sikkert at han ved hver grænserne går  🙂
Han er blevet utrolig dygtig til at snakke, listen dækker bredt, tror han kan sige alle dyrelyde, ved dog også hvad de fleste dyr hedder. Navne bliver sikkert noget af det næste han får succe med, han kan allerede sig Mor (begyndte han med for ca 2 måneder siden, hvilket han er rigtig god til at sige), så kan han sig far (bar), mormor (både mormor og morfar), Jonas (Jona), Stine, Tina (dagplejemor Bettina) Mille og Georg (Gee).

Generelt kommer der nye ord til heletiden nogen af dem vi hører ofte er, Nøgler, Sut, Bamse (bamme), Hov, Av, Lege, Mam, Biler, Traktor, Trap, Mæh, Hund, Tiger, Miav, Tegne osv.

William er stoppet med at bruge sut, på nær når han skal sove. Det var noget som blev besluttet på vores efterårsferie på Ærø (et ophold vi havde vundet i Bingo Banko), et super dejilgt ophold hvor vi havde tid til at være 100 % sammen. Jeg vidste at William ikke brugte sut i dagplejen, så syntes det var noget pjat han gik og spurgte til den hele tiden når han var sammen med mor og far, og i øvrigt blev meget pyldert og sur hvis han ikke måtte få den. Derfor besluttede vi mens William ligeså sødt sov middagssøvn at det så var nemmest helt at undvære sutten, så den har siden lagt fast i sengen, det var overraskende nemt at få indført. Vi har en bog med en vuggestue vi ofte kigger i om aftenen, deri er der billeder af nogen børn der er ude og sove, William er hurtig til at se at der er en der har tabt sin sut, og han synes det er synd for hende som sover uden, men så er det godt hun har en bamse.

Nu nærmer julen sig, en spændende tid at gå i møde, i sær i den alder William han har, han kan jo ikke huske det fra sidste år, han har i weekenden (hvor han var hos mormor og morfar) været på julemesse og set julemanden, det var en meget spændende mand med karameller 🙂
Juleaften er det farmor og farfars tur til at have besøg af os, så tager vi hjem til mormor og morfar 1. juledag, skønt at have så stor en familie 

One Reply to “William en fyr af mange ord”

  1. Yes I er hjemme igen og der er igen en skøn fortælling. William er en dejlig charmerende snakke basse, med et fræk glimt i øjet. Glæder os over jeres jævnlige besøg, det er I rigtig gode til. Det bliver sjovt at se hvad William siger til julen i år. Kram fra farmor (af William kaldet mormor)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *