Møde med Huscompagniet

Når vi kigger på hvad det vil koste os at bygge til, i forhold til prisen på det hus vi godt kunne se os selv i, så harmonerer det slet ikke at lave en tilbygning. Vores gæt er at vi måske sætter 300.000 kr. til for at få et hus, som er halvt fra 2003 og halvt fra 2014/15. I stedet beslutter vi at undersøge hvad det koster at bygge selv.I det område vi gerne vil bo er der stadig et par grunde til salg. De ligger godt nok noget længere ude i forhold til den nuværende placering, men det er dog stadig med stiforbindelse til bedsteforældrene.

Huset vi har kigget på er opført af Huscompagniet og derfor beslutter vi os for at arrangere et møde med dem. Dels for at få en indikation af hvad det har kostet at bygge det hus vi kigger på, og dels for at finde ud af hvad det ville koste at bygge vores drømmehus. Det er ellers en tanke vi har afvist tidligere, da vi ikke havde noget ønske om at bo på en byggeplads i et par år. Nu havde vi jo glæden ved en tæt bevokset hæk, hvor vores hund kunne hegnes ind og man var lidt i læ for vinden.

Vi har et godt møde med Huscompagniet, der frygteligt gerne vil bygge et hus til os. Det står klart at Huscompagniet kan bygge et hus stort set magen til det vi har kigget på, men indrettet som vi gerne vil have det, for ca. de samme penge som sælgeren forlanger for huset. Det støtter os i at vi ikke kan betale udbudsprisen for huset, når nu det ikke er helt som vi gerne vil have det.

I stedet begynder vi at tænke i grundplaner for vores drømmehus. Der bliver stykket lidt forskelligt sammen fra de standardmodeller Huscompagniet tilbyder, og vi prioriterer stadig en egen børneafdeling med multirum højt, mens der skal være stort køkken/alrum i åben forbindelse med stue. Når nu vi selv har indflydelse leger vi også med tanken om et walk-in-closet, et viktualierum og selvfølgelig et kontor.

Huscompagniet er uden tvivl dygtige sælgere, og der bliver presset lidt på for, at vi skal tage næste skridt som vil være at købe en grund. Afslutningen på mødet med Huscompagniet bliver derfor at de skal regne lidt på hvad det hus vi har stykket sammen skal koste. Til gengæld vil vi så undersøge mulighederne for at reservere en grund, hvis beslutningen bliver at vi skal bygge i stedet for at købe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *