Beslutningen er truffet: Vi skal bygge nyt hus!

Efter mange overvejelser omkring fremtidsudsigter og økonomi, har vi truffet beslutningen. Vi dropper planen om at bygge til, dropper planen om at købe det hus vi har set på, og i stedet vælger vi at bygge et nyt hus i området.

Siden sidste indlæg er der sket en del i forhold til afklaringen om hvor vi skal bo med vores lille familie. Ejendomsmægleren på det hus vi havde kigget på ringede på et tidspunkt og gjorde det klart, at der var andre som var interesserede i huset, og derfor skulle vi til at beslutte hvad vi ville. Han var kommet frem til en pris, hvor det kun var 50.000 kr. der skilte os. Der havde også være noget snak om at de der solgte huset, gerne ville bo til leje i vores hus indtil det blev solgt, hvis det kunne hjælpe.

Vi talte lidt om hvad vi skulle gøre. Jeg var af den opfattelse at hvis vi skulle købe det hus, så ville det nok blive en mellemstation frem mod et andet hus om 5-10 år. Det var min bedre halvdel ikke særlig interesseret i. Vi blev derfor enige om at det bedste for os var at arbejde videre med at bygge et nyt hus, som var indrettet fuldstændig som vi gerne ville have det. Jeg måtte derfor meddele ejendomsmægleren at han frit kunne sælge huset til anden side, da vi ikke var interesserede i at købe det efter nærmere overvejelser.

Jeg har lavet et Excel ark, hvor jeg forsøgt at opstille nogle forskellige scenarier for vores nuværende hus og byggeriet, og set på hvordan det påvirker vores økonomi. Vi er begunstigede af at renterne er meget lave lige pt. Det betyder at vi kan leje vores nuværende hus ud til en pris som helt sikkert vil gøre det muligt at leje huset ud, og alligevel få økonomien i vores lille familie til at hænge sammen.

Vi er også blevet enige om hvilken af de to grunde i området vi gerne vil bygge på. Den ene grund har 2 forskellige hække, på to af siderne, og på de to andre sider er der ingenting. Der er også en sti på den side hvor der ingen hæk er. Den dyre grund har ens hæk på tre af siderne, og ligger længere væk fra vejen og med en begrænset udsigt til en sø.

Det der oprindeligt afholdt os fra at overveje at bygge nyt, var tanken om at skulle bo på en byggeplads (dvs. en grund med en hæk, der endnu ikke er vokset op, og en græsplæne der ikke er helt tæt). Ved at købe grunden med færdig hæk på 3 sider, er vi i det mindste ude over det ene problem. Det tiltaler os også at grunden ligger længere væk fra vejen, og at der ikke bliver noget hæk som vi selv skal stå for at holde på begge sider.
Hvis vi kan blive enige med det lokale byggefirma om prisen, er det den lidt dyrere grund vi ønsker at bygge på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *