Ansøgning om tilladelse til lodret jordvarme sendt

Der er nu gået lidt over en måned siden vores forespørgsel til kommunen omkring muligheden for at etablere lodret jordvarme ved vores nye hus. Tilbagemeldingen fra kommunen var positiv, og derfor er der nu sendt en decideret ansøgning.

I det tidligere indlæg omkring tilladelse til jordvarme, blev det beskrevet hvordan kommunen havde brug for et møde med Regionen, for at kunne tage højde for en gammel forurening. Mødet har nu været afholdt og den zone, som kommunen var bekymret for, er ikke blevet udvidet til at omfatte det område vi skal bo i.

Idet jeg har leget med tanken om at nedkøle et solcelleanlægget ved hjælp af boringerne, har jeg også søgt om lov til at opvarme jorden. Denne idé åbnede endnu en betænkelighed hos kommunen. Medarbejderen var nemlig bekendt med, at nogle firmaer behandler forurenet jord ved at opvarme det, og det kan give anledning til giftige dampe, afhængigt af hvilken type forurening der er tale om. Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt, hvis det påvirker indeklimaet i vores hus eller hos naboerne. Hvis det skal være et problem, skal der først og fremmest være en forurening, og kommunen vurderer at risikoen herfor er meget lille.

Kommunen er også positivt indstillet i forhold til at dispensere fra de afstandskrav, der volder problemer i jordvarmebekendtgørelsen. Der kan dog ikke gives nogen garantier, fordi der er 4 ugers høring fra tilladelsen er givet, og eventuelle klager kan få opsættende virkning.

Vi vil gerne lave boringerne så tidligt som overhovedet muligt, fordi det er noget bøvl at få en borerig ind på grunden, når først huset står der. Det mindsker i hvert fald mulighederne for, hvor boringerne kan placeres. Idet der er 4 ugers høring handler det om at tilladelsen så hurtigt som muligt, så etablering af boringerne ikke kommer til at stå i vejen for arbejdet på selve huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *