Brugt bærbar fra Refurb, er det pengene værd?

I firmaet står den på nyt IT-system i øjeblikket. Valget er faldet på NAV 2017 Online, som igen kræver Office 365. I december kæmpede jeg bravt med at få min Office 365 konto til at fungere i Outlook, og endte med at beslutte, at det var nemmere at få til at fungere på en ny computer.

Selvom Office-pakken er velkendt for mig, er Office 365 noget helt andet, end jeg tidligere har brugt. Outlook har altid være koblet op mod min egen mailserver, som kører på Linux. Min kalender har Google været så venlige at stille til rådighed. Lagring i skyen blev foretaget af Dropbox. Nu bliver det hele så samlet i Office 365, og det giver en masse gevinster, som følge af en tæt integration mellem programmerne. Hvis man ellers kan få det til at virke….

Outlook havde set sig sur på min brugerkonto på min bærbare computer. Det var absolut umuligt at tilføje min Exchange konto til Outlook, og for at gøre en lang historie kort, var det bare nødvendigt at få til at fungere. I processen med at lokalisere fejlen, gik det op for mig, at jeg sagtens ville kunne få det til at fungere ved at starte en ny windows-bruger op på samme computer. Det ville dog medføre at alle programmer skulle konfigureres forfra. Ikke noget drømmescenarie.

Da det efterhånden lignede den eneste udvej, gik der et lille lys op for mig. I stedet for at bruge krudt på at starte en ny bruger op, på en 4,5 år gammel PC, kunne jeg lige så godt starte på en frisk på en helt ny PC. I samme omgang kunne en større harddisk hjælpe mig med det pladsproblem, der ellers havde plaget mig igennem længere tid. To fluer med et smæk!

At vælge PC er bare lettere sagt end gjort. Mine behov og ønsker er relativt simple:

  • Skal kunne dockes (Det er et must med to skærme)
  • Helt et track-point i tastaturet (for at undgå brugen af touch-pad, som jeg aldrig bliver fan af)
  • Intel processor (Har aldrig været i berøring med en computer med AMD processor, jeg kunne holde ud at arbejde ved)
  • Solid State Disk (Fordi den hastighedsforbedring det giver er uundværlig)
  • God plads på disken
  • Mange RAM (Tunge databasekørsler kræver noget)

I mit hoved er det nogen relativt simple krav, men alene ønsket om et track-point snævrer feltet af potentielle kandidater gevaldigt ind. Tilbage står ofte en række high-end bærbare, der snildt sniger sig op i nærheden af 20.000 kr. i indkøb.

Refurb to the rescue!

I de ca. 25 år jeg har beskæftiget mig med computere, har de været ufatteligt driftsikre. Maskinerne er bare blevet ved og ved og ved med at køre, uden de store udfald. Min 4,5 år gamle computer var heller ikke pensionsmoden i min optik, den kunne der sagtens være flere gode år i, som arbejdscomputer.

Af samme grund skræmmer tanken om “Refurbished” hardware mig ikke. Ideen er her, at når en computer ikke længere kan tjene sin ejer, indleveres den til et firma som f.eks. Refurb. De tager den under kærlig behandling, vurderer standen og renser computeren. Herefter kommer den til salg på deres hjemmeside.

Det lykkedes mig at finde en HP Elitebook 8760w med 4×2.0Ghz Intel Core i7-2630QM CPU, med 32GB RAM, 500GB SSD, trackpoint, og som passer til de docks jeg har i forvejen.

For hele herligheden skulle jeg af med lige under 9.000 kr.

Går du ind på edbpriser.dk finder du ikke noget tilsvarende til under 20.000 kr.

Hvad er så ulempen? Jo, jeg skal leve med at den har et par skrammer på hjørnerne. Billedet ovenfor er et billede af computeren som den faktisk ser ud, og for at være helt ærlig, kan jeg nærmest ikke se den har været brugt.

Det er også sådan at Refurb garanterer at batteriet har en vis levetid når man modtager sin computer, selvom den ikke er spritny. I mit tilfælde var batteriet DOA (Dead on arrival), og der måtte sidde en lader i hele tiden, for at computeren ikke skulle gå ud. Det var naturligvis ikke hvad jeg var blevet lovet, og med en simpel oprettelse af en RMA-sag hos Refurb, sendte de et byt batteri uden at jeg behøvede at foretage mig noget.

Hvis du står og mangler en PC, enten til dig selv eller ungerne, så prøv lige at overveje muligheden for at købe noget brugt. Du får MEGET mere for pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *