Spisebord til 20 personer fra Skovby

I går skulle vi fejre Hectors 3 års fødselsdag sammen med familien. Da jeg havde sat plader i bordet og fundet ekstra stole frem, slog det mig lige, at situationen relaterede til noget, der tidligere har været beskrevet her på bloggen.

For knap 3 år siden blev indlægget “Nyt møde med arkitekt og byggefirma“, skrevet og lagt på nettet. Her beskrives nogen af de krav og ønsker vi havde til arkitekten, i forbindelse med at han skulle tegne vores nye hus. Her var et af punkterne på ønskelisten:

Fleksibel indretning af alrum/stue som giver mulighed for mange spisende gæster

Det er nemlig sådan, at når vi inviterer til fødselsdag her i huset, er flokken samlet set på 26 personer (snart 27). I vores tidligere hjem løste vi det med to borde, opstillet parallelt i alrummet.

Til vores nye hus havde vi set os lun på et spisebord, som kunne rumme minimum 20 personer. Deraf kom ønsket om en planløsning, hvor spisebordet kunne forlænges fra alrummet og ind i stuen.

Billedet viser vores Skovby SM 24 spisebord. Normalt har vi bordet stående med én plade i, hvorved der er plads til 8 personer på siderne og  10 med bordender. I tillæg har vi så 5 ekstra plader vi kan sætte i, og det giver plads til 18 personer på siderne  og 20 med bordender eller 22 med bordender, hvis man vil sidde lidt tæt.

Det er nu sjovt at se tilbage på sådan et indlæg med krav og ønsker, og tænke på, hvor mange af vores krav og ønsker, der blev indfriet. Ligeledes er det sjovt at tænke på, at ønsket om et spisebord til 20 personer, skulle definere sammenhængen mellem stue og alrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *