Jeg synger “Vær velkommen, Herrens år”

Ved fejringen af Hectors 3 års fødselsdag i søndags, fortalte min farmor på et tidspunkt, at hun havde en DVD film som sikkert ville være sjov for William, Arthur og Hector at se. Det var en min søster havde lavet til hende, med titlen “gode juleminder”. Hun fortalte at den bl.a. indeholdt et klip, hvor jeg synger “Vær velkommen, Herrens år”.

I dag besøgte jeg farmor for at låne DVD’en, og tage en kopi til mit eget arkiv over familiebilleder og -video. Det gjorde jeg også med den bagtanke, at jeg gerne ville dele klippet af min sang her på bloggen. Dem der har læst indlægget “Når du går mod lyset” ved allerede, at netop dette klip var årsagen til, at jeg hadede sang i min barndom.

Min farmor kunne fortælle mig, at jeg vist nok lige var startet i 1. klasse på det her tidspunkt, og at sangen var en vi skulle synge i skolen. På et tidspunkt hentede hun mig i skole, hvor jeg kæmpede med at lære sangen uden ad. Hun fortalte at jeg øvede og øvede, men havde lidt problemer med noget af det. Det lykkedes dog til sidst, og så mente jeg nok, at jeg var klar til at synge sangen i skolen.

Her er klippet:

Det er rart at gense klippet, og opleve at jeg har fuldstændig ro ved at se det. Det er også rart at kunne dele det her, og derved cementere fuldstændigt, at klippet ikke generer mig mere.
Egentligt huskede jeg det som om, at slutningen ville være, at jeg rakte mine bamser op i luften af ren stolthed, men det er ikke helt det der sker.
Mon ikke det var den følelse der var inden i mig, som bare ikke kom helt så tydeligt til udtryk.

Det er sjovt hvordan sådan en beslutsomhed, hårdt arbejde og efterfølgende stolthed, så hurtigt kan ændres til foragt. I dag hvor jeg selv har tre børn kan jeg sagtens se, at mine forældre kun viste filmen, fordi de var stolte – jeg kender følelsen. Nu gør jeg mit bedste for at tænke mig om en ekstra gang, inden jeg af ren stolthed deler noget af mine børn.

Endelig er det interessant at det lige er en tekst af N.F.S. Grundtvig jeg har sunget, og at der i den tekst er en reference til livstræet. Mere om det på et senere tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *