TERMON1 – Min nye nummerplade

Til min nye bil har jeg købt en ønskenummerplade på motorkontoret. Det giver mulighed for at vælge 7 tegn (tal og/eller bogstaver), der skal stå på bilens nummerplade. Jeg valgte at der skulle stå TERMON1, og det kræver måske en nærmere forklaring.

I mit job hos GeoDrilling sælger jeg lodret jordvarme. Det er en måde at varme sit hus op på, som gør brug af den varmeenergi, der allerede er lagret i jorden. På samme måde som et køleskab trækker varmen ud af dine madvarer, og smider varmen ud i køkkenet, trækker en jordvarmepumpe varmen ud af jorden og afleverer din til centralvarmeanlægget i huset.

Huset her i Engsøparken er selvfølgelig udstyret med lodret jordvarme. Her bliver boringerne også brugt til at køle med. Derfor har jeg døbt huset: Termohuset.

Det er en løsning jeg drømmer om at få lov til at udbrede i hele landet.  Desværre har lodret jordvarme den ulempe, at det er en større investering. Selvom driften er billig, komforten god og anlægget ikke syner af noget, er det svært at sælge. Danskerne går nemlig ikke ret meget op i deres varmesystemer.

Derfor udtænkte jeg på et tidspunkt termonettet. En måde at gøre lodret jordvarme tilgængeligt for alle. Du kan tænke på det ligesom din vandforsyning. Vi kunne alle sammen, som i gamle dage, have vores egen drikkevandsboring, med alt det bøvl der følger med den løsning. I stedet får vi vandet leveret fra det lokale vandværk, som tager sig af de nødvendige investeringer.

Før jeg fandt på at kalde det et termonet, lavede jeg på et tidspunkt en præsentation i 2016, som sammenlignede varmesystemer med biler:

Her sammenlignede jeg et “Termisk Smart Grid” med selvkørende biler. Det er bare nemmere for folk at forholde sig til transport. Allerede dengang havde jeg et godt øje til Tesla. For nylig tog jeg det skridtet videre og skrev artiklen: 10 grunde til at lodret jordvarme er ligesom en Tesla.

På trods af at nyprisen på den Ford S-Max jeg kørte i før, var højere end nyprisen på den Tesla jeg kører i nu, så vækker Tesla’en opsigt. Jeg har f.eks. aldrig før prøvet at folk har peget efter den eller direkte fortalt mig at jeg har en flot bil. Den form for opmærksomhed siger mig ikke noget. Jeg har ikke noget imod den, men det var ikke på grund af den jeg købte bilen, det var snarere på trods af den. Når nu opmærksomheden er der, kan den lige så godt bruges konstruktivt. F.eks. ved at gøre opmærksom på termonettet!

Desværre er der 8 bogstaver i TERMONET. Derfor måtte jeg tænke kreativt, og erstatte ET med tallet 1. Det var forklaringen. Nu mangler du bare at se hvad et termonet er for en størrelse:

Inden jeg bestilte nummerpladen tjekkede jeg også lige, om ordet termon havde en eller anden speciel betydning. Det er heldigvis bare en by i Irland. Det går nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *