Cynofobi – Hundeskræk: Angst for hunde

Det er ikke let at være bange for hunde, det gælder både børn som voksne. Jeg husker tydeligt nogen af dem jeg gik i klasse med, der var bange for hunde. De skulle konstant sikre sig, at der ikke var en hund i nærheden eller blot sikre sig at hunden ikke blev lukket ud.

For voksne er hundeskræk også et problem; det er svært at styre om der kommer en hund gående mod dig på fortovet, og hvis det er en trafikkeret vej, er det ikke sikker du har mulighed for at undgå at skulle passere den. For dem der har børn er hundeskræk også en ulempe, for de fleste børn ønsker sig på et eller andet tidspunkt en hund, og det er jo ærgerligt at skulle sige nej, fordi man er bange for hunde.

Ifølge wikipedia er der 550.000 hunde i Danmark, så det er heller ikke let at undgå hunde, når man skal på besøg hos andre mennesker. Generelt har fobier det med at sætte grænser for folk færden, men hundeskræk er speciel idet hunde er så udbredt et kæledyr.

Hvordan opstår hundeskræk så? I langt de fleste tilfælde skal man tilbage til barndommen, for at finde tidspunktet hvor man udviklede hundeskræk. Det kan være en hund, der har været meget legesyg, og derfor sprunget op og væltet dig som barn. Det kan også være du har været lidt for hård ved en hund, der har følt sig truet og nødsaget til at forsvare sig. Uanset hvordan din angst for hunde er opstået, er der rig mulighed for at få den behandlet med NLP eller Hypnose. Det kan også være du kan have succes med at behandle dig selv, med en standardiseret NLP teknik mod fobier. Teknikken er her på siden beskrevet mod araknofobi, men kan let overføres til hundeskræk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *