Så har vi været til 3d scanning

Ja så skete det igen, bloggen har været inaktiv i laaang tid, faktisk i næsten en måned. Vi har dog spændende nyt, for det har været en begivenhedsrig dag, vi har både været til 3d scanning og ude og kigge på barnevogn med den kommende farmor.

Ja, så oprandt dagen som vi har glædet os rigtig meget til begge to. I dag skulle vi have foretaget den 3d scanning, som jeg fik foræret af de kommende bedsteforældre (mormor og morfar) i fødselsdagsgave. Jeg havde lige overset at jeg faktisk skulle have haft timer i dag, dengang vi planlagde hvornår vi skulle til 3d scanning. Heldigvis lod det til at det var nogle timer jeg sagtens kunne undvære, så det blev en lidt kortere skoledag end der stod på skemaet.

Vi valgte at gå ned til scanningsklinikken, for den ligger ikke særlig langt fra lejligheden. I scanningsklinikken blev vi modtaget af en rigtig flink Sygeplejerske, som er uddannet i obstetrisk ultralydsscanning.

Ann kom op på briksen og fik smurt en masse gelé på maven. Sygeplejersken startede med en 2D scanning, hvor hun tog en masse af de mål, som vi også havde fået foretaget til rutinescanningen på sygehuset. Så tjekkede hun for køn og bekræftede os med 100% sikkerhed i at det er en lille dreng, der er i Anns mave. Hun fik dog lige mit hjerte til at hoppe en gang, da du valgte at sige "Og der er jo ingen tvivl om at det er en lille… penis vi har her". Jeg havde ikke lige forventet at høre et ord, der startede med P, så mit hjerte hoppede lige for jeg troede hun sagde "pige". Det havde nemlig været en ret stor overraskelse, da jeg har gået og sagt "ham" om babyen, og det jeg så på skærmen lignede heller ikke noget, der tilhørte en pige.

Konklusionen var dog ret klar for alle de mål hun tog af lårbensknogle, hovede, mave, osv. Han vokser præcis som han skal, og alt hvad man kan se på sådan en scanning, ser ud som det skal. Terminen blev der heller ikke rykket ved. Deres computer foreslog 1. marts ud fra de mål, der blev taget, men det er så lille en afvigelse at der ingen grund er til at betvivle terminen 28. februar 2009.

Så gik hun i gang med 3d scanning, og det skulle vise sig at blive lidt af en udfordring, for den lille var slet ikke så samarbejdsvillig 🙂
Vi blev i hvert fald hurtigt enige om at han har nogle tendenser, der kunne minde om sin fars, når der skal tages billeder.
Jeg har oprettet et nyt menupunkt i venstre side, som indeholder billeder fra 3d scanningen. Her kan I ved selvsyn se, hvordan han demonstrativt holder hænderne for ansigtet på flere billeder.

Ann var oppe og hoppe et par gange, og fik noget koldt at drikke, for at få ham til at rykke lidt på sig. Det var dog ikke noget han lod sig provokere af. Vi synes dog det lykkedes at få taget nogle fine billeder. Det blev i alt til 41 billeder, 4 meget små film på få sekunder og 1 meget lang film på 40 minutter.

Jeg kom også til at høre hjertelyd for første gang. Det lille hjerte hamrede bare derudaf, og som sygeplejersken sagde, så kunne det være meget overvældende at høre første gang. Det kan jeg i hvert fald ikke være andet end enig i! Vi fik at vide, at alt vedr. hjertet umiddelbart var som det skulle være, og hjerterytmen var også ganske normal for sådan et lille barn i mors mave.

Efter 3d scanningen gik vi hjem og ventede på at min mor skulle komme. Vi havde nemlig aftalt med hende at vi skulle ud og kigge på barnevogn. Det var godt nok lidt af en jungle, men det var rigtig rart at have en med, der havde noget erfaring. Det lykkedes os også at få opstillet nogle kriterier for hvad vi forventede af sådan en barnevogn. F.eks. skal vi jo slæbe den op og ned af trapper hver gang vi skal ud og køre en tur, så derfor var det et krav at den ikke vejede for meget. Det endelige valg faldt på en barnevogn fra Odder, så vi er sikre på at han bliver godt kørende fra starten af.

I øjeblikket prøver vi også at få styr på den lidt større "barnevogn", nemlig bilen. Der er jo ikke plads nok i poloen, så derfor skal vi have anskaffet os en anden bil inden barnet kommer til verden. Der går heller ikke særlig længe inden vi skal til fødselsforberedelse første gang (d. 12. december). Sygehuset har dog lavet en ærgerlig brøler og flyttet Anns glukosebelastning til den dag hvor vi skal til fødselsforberedelse. Det er vist også en gang i december at vi skal op og snakke med jordemoderen, så der skulle forhåbenligt ikke gå lige så lang tid inden der kommer nyt fra os igen.

5 Replies to “Så har vi været til 3d scanning”

 1. Hej Søren og Ann!

  Sikke en flot lille dreng,vi blev helt rørt over at man kan se ham så tydeligt.Nej hvor vi glæder os til at sige goddag til ham. Knus til jer begge.

 2. Hej Ann & Søren.

  En fantastisk flot dreng.

  Vi glæder os til at møde ham.

  Knus Jytte og Svend Aage.

 3. Hej med jer!

  Tak for sidst det var dejligt at se billeder af den utroligt flotte fyr, selv om han sligesom sin far ikke bryder sig om at blive fotograferet -:). Det var en oplevelse at være med jer ude at købe barnevogn og det virker til I fik lige den i helst ville have. Knus fra den kommende farmor

 4. Ja smuk det er han, men havde vi også forventet, jo nogle lækre forældre han har sig 🙂

  Og ja det var dejligt at få barnevognen på plads, så glæder vi os bare til at komme ud og cruse med den 🙂

  Er begyndt at tælle ned til at jeg skal på barsel, tiden kan snart gå

 5. Hej Søren og Ann,
  Faldt lige over dette indlæg, jeg overvejer nemlig selv en 3d-scanning. Sikke nogle fine billeder! Ved mit første barn glemte jeg at få vores billede scannet ind på computeren, så nu har vi mistet det – altså billedet:( Det kunne ellers være sjovt at vise til ham, hvordan han så ud inde i maven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *