William ruller fra ryg til mave

Nu har vores lille søn fundet ud af hvordan man ruller fra ryggen og om på maven. Jeg ved ikke om han synes det er sjovt, men nogle gange gør han det så tit, at man knap når at vende ham om inden han igen ligger på maven.

At han er nu er begyndt at trille om på maven, når han ligger på ryggen, er lidt interessant i forhold til hans udvikling. Sundhedsplejersken har jo sådan en lang liste med ting som han skal kunne, og på den liste er der nogle markeringer, så man kan sætte et kryds ud for den måned han begynder at gøre de forskellige ting. Det interssante er, at babyer normalt først lærer at rulle fra mave-til-ryg (det vil sige at forældrene placerer babyen på maven og babyen ruller selv om på ryggen). Denne egenskab forekommer normalt når barnet er en 5-6 måneder. Den opmærksomme læser af bloggen ved dog godt, at det er længe siden vi har berettet om, at William rullede fra mave-til-ryg (Faktisk var det dagen inden han fyldte 2 måneder). Vi har det endda på videokamera 🙂 Men det er meget længe siden han sidst har gjort det.

Nu er William så begyndt at rulle fra ryg-til-mave. Det er lidt sværere fordi han ikke kan bruge hovedet som “vægtstang”. Han har dog tilsyneladende fundet en teknik som virker for ham. I dag lå han f.eks. på gulvet bag ved min kontorstol. Hver gang jeg vendte ham om på ryggen gik der højst 2 minutter inden han igen lå på maven, og det skete rigtig mange gange. Det med at vende fra ryg-til-mave er noget børn typisk lærer omkring 6-7-8 måned, så han er en dygtig lille baby.

Der er faktisk en lang række ting, hvor William tilsyneladende er lidt foran sin alder. Bl.a. synes vi allerede at han drejer sit hoved efter lyde. Hvis man f.eks. siger “Wiiiiiilliiiiiam”, så sker det tit at han vender hovedet for at se hvem der kalder. Han rækker også ud efter legetøj, bare det bliver holdt op foran ham, og han er i humør til at lege, så rækker han ud efter det. Ligeledes mener vi også at have observeret at han flytter legetøjet fra hånd til hånd, vi ved ikke hvor bevidst det er, men det sker i hvert fald. På det seneste synes vi også han er begyndt at reagere på fremmede. Alle disse er noget der normalt forekommer i 6-7. måned, så ja, vi synes virkelig vi har en dygtig lille baby 🙂

Siden sidst har William mødt mange nye mennesker. Vi har bl.a. været hjemme ved Sus og Otto i Esbjerg i søndags og i fredags havde vi besøg af Frank og Nicoline fra Norge. I dag var vi alle tre i svømmehallen. William nyder virkelig at være i vandet, han pludrede og pludrede og pludrede, det var en sand fornøjelse at plaske rundt sammen med ham. Han fik også to dukkerter, og det virker som om hans synes det er sjovt.

Ad omveje er det også kommet os for øre, at Williams faster har fået kørekort. Så nu er vi spændte på hvor tit William får besøg af sin faster 😀

3 Replies to “William ruller fra ryg til mave”

  1. Forhåbentlig får han snart oftere besøg af dem begge to, eller også må han be’ hans forældre om at få et lift til at se sine fastre 😉 Vi skal jo se den dygtige baby!

  2. nej hvor dejligt, at han er begyndt at interessere sig for hvad der sker uden for det sted han er blevet anbragt -:) Glæder mig til at se jer alle igen, forhåbentlig engang i næste uge.
    knus fra farmor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *