Bestemmelse af det ufødte barns køn

Servicemeddelse: Giv dit barn en god start på livet med selvhypnose som fødselsforberedelse.

De fleste er lykkelige når de opdager, at der er en lille ny på vej. For nogen går der ikke lang tid, før nysgerrigheden om barnets køn melder sig. Skal man male børneværelset lyserødt eller lyseblåt? Kan man begynde at ønske sig børnetøj i en bestemt farve, kan man låne fra et familiemedlem, der fik en dreng, osv.

Der findes forskellige måder at bestemme barnets køn på, både de videnskabelige og de mere mytologiske. Du har måske allerede stiftet bekendtskab med den kinesiske kalender. Måske undrer du dig bare over hvornår du kan få kønnet at vide? Uanset hvad så er du kommet til det rigtige sted.

Vi vil gerne fastslå at vi på ingen måde støtter mennesker, der af den ene eller anden grund kun vil have et barn af et bestemt køn. Enkelte metoder kan således fastslå kønnet allerede før uge 13, som er er grænsen for hvornår en abort kan foretages. Hvis man ikke er parat til at opfostre et barn uanset kønnet, så skal man slet ikke have et barn!

Urintesten fra IntelliGender afslører barnets køn

På det amerikanske marked er det blevet lanceret en urintest, som gør det muligt at forudsige barnets køn allerede i 10. uge af graviditeten. Testen virker på mange måder ligesom en graviditetstest. Urintesten kommer fra firmaet IntelliGender (Sammentrækning af “intelligens”, som betyder det samme på dansk og “gender”, som betyder køn). Ud over selve testen skal der bruges noget morgenurin, 10 minutter efter testen er placeret i urinen vil den skifte farve. Hvis farven er orange er der tale om en pige og hvis testen er grøn, så er det er en dreng.

Hvor sikker er denne kønstest?
I laboratoriet har IntelliGender opnået en testsikkerhed på 90%, men erfaringer fra den virkelige verden viser, at sikkerheden ligger i nærheden af 82%. Testen fortæller intet om, hvorvidt moderen venter tvillinger eller om der er noget galt med barnet. 82% sikkerhed er meget, men det er stadigvæk en satsning at begynde med malerpenslen og bestille den lyserøde barnevogn.

Kan man få taget testen hos lægen?
Som udgangspunkt tror jeg ikke du skal forvente at kunne få foretaget en kønstest hos lægen. Testen er kun designet til at være en sjov oplevelse for forældrene, og har altså intet at gøre med barnets sundhed, hvorfor det nærmest er utænkeligt at lægen skulle interessere sig for dette. Jeg tror dog godt man kan regne med at de såkaldte scanningsklinikker vil tage testen til sig, for at kunne tilbyde yderligere sikkerhed i bestemmelsen af barnets køn.

Hvor kan den købes og hvad koster den?
Testen er endnu ikke lanceret på det danske marked, men den kan købes på nettet. Det eneste du skal gøre er at gå ind på www.intelligender.com, her kan du købe det antal du ønsker og få dem leveret til Danmark. Testen koster 34,95$ (ca. 180 kr.) pr. stk. eller 55,90 $ (ca. 290 kr.) for to, oveni kommer så fragten.

10. uge – er det ikke før abortgrænsen?
Jo! I Danmark har vi fri abort til og med 12. uge af graviditeten. Med denne nye urintest kan man altså kende barnets køn og derefter fravælge barnet, hvis ikke det har det køn man ønsker. Personligt bryder jeg mig ikke om tanken, at et forældrepar skulle fravælge et barn, alene pga. kønnet. Ingen kan på forhånd sige hvordan hverdagen kommer til at se ud med et barn af et bestemt køn, så at fravælge et barn fordi det ikke passer ind i “drømmene”, er for mig at se uansvarligt. Det er min mening, du kan skrive din i kommentar-feltet nedenfor.

DNA-test kan kønsbestemme barnet i 6. uge

Det er enormt populært at kende barnets køn inden det er blevet født, se bare responsen på siden om den kinesiske kalender. Ligesom det er muligt at foretage en graviditetstest hjemme, så bevæger markedet sig også mod, at det skal være muligt at sidde hjemme i sin stue og få oplyst kønnet på det ufødte barn.

Hidtil har man kun kunnet få oplyst kønnet ved scanning og moderkage- eller fostervandsprøve. Sikkerheden ved scanningen er dog ikke så imponerende og en fostervandsprøve har en abortrisiko på 1%. Samtidig er disse metoder ikke anvendelige i første trimester.

Nu er der så kommet nogle flere muligheder for de, der ønsker at kende barnets køn. Bl.a. tilbyder en dansk scanningsklinik at udføre en DNA-test, som er meget sikker og dette kan gøres fra 11. uge. En internationalt firma, der hedder DNA Worldwide tilbyder at forudsige kønnet allerede fra 6. uge og det er med 99% nøjagtighed. Faktisk lover de pengene tilbage, hvis ikke testen var præcis.

DNA metoden går ud på at der foretages en analyse af moderens blod. Her ledes der efter et Y-kromosom. Piger har to X-kromosomer og drenge har både et X og et Y kromosom. Det betyder at hvis der findes et Y-kromosom i moderens blod, så må fostret være en dreng (Moderen er jo selv en pige med XX kombinationen). Findes der ikke noget Y-kromosom må fostret være en pige.

Der er dog en dansk Professor som mener at disse DNA-tests kan give falske svar, da en andengangsgravid kan have spor i sin DNA af det første foster og dermed gøre testen forkert. Problemet opstår hvis kvinden har været befrugtet med et drengefoster og senere er befrugtet med et pigefoster. I det tilfælde vil opdagelsen af et Y-kromosom givetvis give et forkert testresultat.

Nogle mener også at det er bekymrende at testen kan tages før abortgrænsen, der falder ved udløb af 12. graviditetsuge, jeg hører selv til denne gruppe. Jeg synes det er alarmerende, hvis nogen vælger et barn fra, pga. kønnet. Jeg er som sådan ikke modstander af abort, når bare det sker med acceptable argumenter, men det mener jeg ikke et ønske om et bestemt køn er. Kort og godt mener jeg ikke man er egnet til at være forælder, hvis ikke man kan overskue et barn uanset kønnet, men det er bare min mening. Du kan skrive din egen mening i kommentarfeltet nedenfor.

57 Replies to “Bestemmelse af det ufødte barns køn”

 1. Hej.. Jeg har købt denne IntelliGender test over nettet fra USA da jeg synes det kunne være lidt sjovt at prøve og se hvad den viste og se om den ville stemme overens med scanningen om 1½ uge. Testen vist at det blev en dreng, men i følge den kinesiske kalender siger det at det skulle blive en pige.. Jeg vil derfor gerne vende tilbage med resultatet af min scanning fro at kunne give folk et indtryk af hvor sikker testen er.

  1. Hej Therese,
   Det lyder rigtig spændende. Har du husket at konvertere undfangelsesdatoen til den kinesiske kalender?

   Hvis ikke så kan du lige prøve at give mig din alder ved fødslen (og evt. din alder ved undfangelse), og den dato du forventer undfangelsen er sket. Så skal jeg prøve at konvertere datoen og se om IntelliGender og den kinesiske kalender stadig er uenige.

 2. Hej Søren… Min alder ved fødslen er 22 ( 21 ved undfangelsen)undfangelsen er sket 23-24 marts.
  Jeg har mine tvivl til denne IntelliGender test, men det kan jo være det er lykkedes at fremstille et holdbart produkt til hjemmebrug.

 3. Hej Søren igen, jeg fik lige set at jeg har fået skrevet forkert mht til undfangelse dette skete 5 april og ikke 23-24 marts.

  1. Hej Therese

   Jeg har slået datoen 5. april op til at være 10. dag i 3. måned efter den kinesiske månekalender.

   Sammensættes det med den kinesiske kalender her: http://graviditet-og-barn.dk/graviditeten/barnets-koen/kinesisk-kalender.html

   Så vil din alder ved fødslen (22) kombineret med måneden for undfangelse (3), resultere i en dreng. Nogle kalendre siger dog at det er moderens alder ved undfangelsen der tæller, og i så fald siger den at det bliver en pige, men jeg plejer nu at gå ud fra moderens alder ved fødslen.

 4. Hej Igen… Så har jeg fået fastslået at det er en lille dreng der kommer til verden i december… Så testen viste et meget klart og korekt svar i mit tilfælde… jeg kan godt anbefale denne til andre…

  1. Tillykke med det Therese. Så havde både IntelliGender og den kinesiske kalender ret 🙂

 5. hejas jer er gavid 2ugen på kalde står at det er dreng ..vi håber at er rigrit kan du svar på det tak

 6. Hej!!! Jeg har været så heldig at blive gravid og kunne godt tænke mig at afprøve den kinesiske kalender, men er ikke helt med på hvordan man konverterer datoen. Undfangelsen er sket d.30/9 og jeg har fødselsdag d.12/10. Håber du kan hjælpe. Mvh Marianne

  1. Hej Marianne

   Det er et lidt sjovt sted du skriver kommentaren, men lad nu det ligge 🙂

   Jeg skal bruge din forventede alder ved fødslen, for at kunne tjekke kalenderen. Så din fødselsdagsdato er ikke helt nok, men tillykke med fødselsdagen i mandags, det var en fin gave med sådan en graviditet hva? 🙂

 7. Jeg er i 26+2 idag og jeg tog intelligender testen i uge 12 den viste en dreng.
  Men 3 scanninger jeg har fået efterfølgende siger en pige.
  Så den passede ikke på mig.
  Jeg er 35 ved undfangelsen og 36 ved fødslen.
  Mener den kinesiske kalender siger en pige. Mvh Majbritt

 8. Hej.
  Jeg er ret nysgerrig med hensyn til mit kommende barns køn. Barnet er undfanget den 6/11-2009 og ved fødslen er jeg 31 år.
  vh.
  Louise

 9. I følge den kinesiske kalender skulle jeg have en pige, men den sidste scannning viste meget tydeligt en dreng. Jeg havde taget højde for at konvertere til kinesiske måneder, og brugte min alder ved forventet fødsel, men det passede jo så ikke. Det ville i stedet have passet hvis det havde været min alder ved undfangelsen der var afgørende, og det har jeg da også set nogle kalendere anvende. Er der nogen der ved hvilken metode der er “rigtig”? Alderen ved undfangelsen eller alderen ved fødslen?

   1. Den kalender her på siden anvender “Alder ved fødslen”.

    Under alle omstændigheder er der stor forskel på de her kinesiske kalendre, og ingen af dem lever tilsyneladende op til den præcision, som loves på nogle hjemmesider.

    Problemet med den kinesiske kalender er, at hvis du vil have den til at passe, kan det næsten altid lade sig gøre, ved at finde en hvor forudsætningerne er anderledes:
    – Der er forskel på tabellerne mellem de forskellige kalendre, med en given alder og måned siger nogle kalendre dreng, hvor andre siger pige.
    – Der er forskel på alderen, ved nogen er det alder ved fødslen, ved andre er det alder ved undfangelse.
    – Der kan være forskel på månederne. Nogle kalendre holder sig op mod en gammel kinesisk måne-kalender, andre bruger bare den gregorianske.

    Resultatet er, at den passer for de fleste, hvis bare man finder en hvor forudsætningerne er gunstige.

    1. Det er sjovt for den har ALDRIG passet på mine 4 sønner og den passede hellere ikke på min mor, min og min lillebror. Uanset hvad jeg har gjort så har den ikke passet. Så jeg er enorm spændt på min misdannelses skanning her om 6 ugers tid. Ifølge en tidlig kønsskanning fik de sagt det var en pige med det samme de skannede også hoppede den og fik navlestrengen mellem benene også var det umuligt at se kønnet men det var med +80% chancer en pige da han simpelthen ikke kunne finde nogen pung overhovedet og det ville navlestrengen ikke kunne dække

 10. Hej Søren. Nu bliver jeg også nysgerrig 🙂 Hvordan er det lige man konverterer undfangelsesdatoen til den kinesiske kalender? Jeg er 23 år, bliver 24 år ved fødslen. Undfangelsen skete d. 18 januar.

  1. I så fald siger den kinesiske kalender, at du venter en dreng.

   Som du nok kan se på mit svar ovenfor, skal du dog ikke regne med at den passer 🙂

 11. kunne se i snakkede om den test fra usa hvor kan man købe den billigst henne og uden told og alt det da kommer oven i hvis man køber den i usa vi er meget nysgeri hihi

 12. HejSøren.
  Jeg er også nysgerrig med hensyn til mit kommende barns køn i den kinesiske kalender. Barnet er undfanget den 15/03-2010. Jeg er 31 år, bliver 32 år ved fødslen..
  vh.
  Lone

 13. hej soeren. jeg er ogsaa nysgerrig med hensyn til mit kommende barns kon. har 6 boern i forvejen, 4 drenge og 2 piger, saa nu kunne vi godt taaenke os en pige. haaber du kan se det i den kinesiske kalender. havde min sidste menstruation d. 15 marts, forventet termin i december 2010. blev 38 den 21 marts 2010. vh. bettina

 14. Min undfangelse er sket den 31/3-10 og ifølge den kinesiske kalender, skal det blive en pige, men jeg har taget en intelliGender test, der blev over i det grønlige= en dreng. Jeg en pige og to drenge, så det kunne have været dejligt med en pige mere, men tror mere på testen end kalenderen…. Men vi får se.

 15. Hejsa
  Min nysgerrighed er stor mht køn på mit barn. Jeg har en datter og tre sønner, så det kunne være dejligt med en pige, men er det en dreng, er han mere end velkommen 🙂 Jeg er 38 ved fødslen og undfangelsen er sket 28/4 2010. Dagen efter min fødselsdag 🙂

 16. Hey alle sammen

  Søren – du er vist rigtig kommet på overarbejde hva! høhø…
  Jeg har netop fundet ud af, at jeg venter mig for 3. gang. Jeg har i forvejen 3 drenge, så det ville da være fantastisk, hvis denne sidste baby for mit vedkommende kunne være en pige. De kinesiske kalendre passede ikke på mine to første graviditeter, men jeg er meget nysgerrig omkring intelligender -testen. Det værste ved den test er tanken om, at man kunne risikere at sidde tilbage med følelsen af skuffelse – hvis testen ikke viser hvad man ønsker. Det vigtigste er jo, at man venter sig et sundt og raskt barn. Det er omvendt også mange penge at kaste efter noget, der kan risikere ikke at være rigtigt. Jeg skal vist forvente mig en dreng igen – mener at have hørt, at hvis man først har to drenge, så er sandsynligheden for endnu en meget stor. Fortæl mig lige, at der er nogle andre her, som har fået først to drenge og så en pige 🙂 Glæder mig til at nyde min sidste graviditet! Ha en dejlig dag alle sammen!!

  1. Hej Rikke

   Jeg har aldrig hørt om at sandsynligheden for at få en dreng tredje gang skulle være større end normalt, så der kan jeg ikke hjælpe dig.

   Jeg kender dog til flere familier, der først har fået 2-3 drenge og derefter en pige, så en chance er der da 🙂 Jeg synes heller ikke umiddelbart at jeg kender mange familier hvor der er flere end 3 drenge eller piger alene.

   1. hej søren

    det er svar til nr 24
    hvor du svare rikke

    jeg har 6 dejlige unger og jeg fik de fire første var det alle drenge og nr 5 var en pige og nr 6 en drenge

    og mine 2 første var tvillinger drenge

 17. Hej..
  faldt over denne side da jeg søgte på nettet.. fatter ikke helt denne her kinesiske kalender, så håber på at få lidt hjælp..

  Jeg er 20 år nu, erko 21 til fødslen og undfangelsen er sket 06/05-2010..

  – Kunne godt tænke mig en lille prinsesse 🙂

 18. Hej Søren

  Jeg ville høre om du kunne hjælpe mig med at finde ud hvilken køn jeg har i maven ifølge den kinesiske kalender. Jeg bliver 24 ved fødslen som er sat til den 18.marts. Undfangelsen er sket i juni måned.
  Tak for hjælpen.

 19. hej Søren

  jeg har været ind på den kinesiske kalender, fatter ikke helt af det.
  Jeg er meget nysgerrig med hensyn til mit kommende barns køn i den kinesiske kalender.
  Jeg har en lille dreng han er et år gammel.

  Jeg er 22 år, min termin er d. 14/4 /2011

 20. Hej hvordan kan man købe de test, der viser om det er en dreng eller en pige,meget nysgerrig.

 21. hej. jeg er en pige som blev 17 år d. 19/5. Jeg er gravid i 12 uge. og vil meget gerne vide kønnet ikke fordi der er noget jeg hellere vil have et andet.. men fordi jeg gerne vil vide om jeg skal købe lyserødt eller lyseblåt?
  min tamins dato. er 26/4
  håber nogen kan hjælpe mig.
  da alle test kun er for folk på minimum 18 år.
  mvh. Den glade kommende mor!

 22. Hej.
  jeg har 2 dejlige drenge og er i uge 10.. Jeg er sikker på jeg får en dreng igen og det gør bestemt heller ikke noget 🙂
  Kan du fortælle mig hvad den kinesiske siger?
  Jeg er 33 nu, 34 når jeg føder og ønskebarnet blev undfanget i august:)
  på forhånd tak. Rikke

 23. jeg har taget IntelliGender testen tidligt i uge 10 ( 9+1) og den viste en pige – tror nok jeg tog testen lidt for tidligt , men sjovt var det- jeg er 41 år og skal føde den 20 juni. undfangelses mdr. er sep, og i følge den kinesiske kalender har jeg i 2 forskellige test fået 2 forskellige svar. Glæder mig til at få et rigtigt svar, når jeg har fået min moderkageprøve. MVH Dorte

 24. Kan ikk finde ud af købe denne test.. Nogle der ku hjælpe,.er i uge26 og har fået af vide to gange det ligner en pige men er blevet i tvivl om det er rigtigt

 25. hej søren jeg bliver 33 nu i december og vil gerne bliver gravid på en dreng håber du hjælper mig.

 26. hvad hvis det er tvillinger
  man venter hvad viser den så
  hvis det er en dreng og pige ????

 27. HJÆÆÆÆÆÆÆLP!!! jeg var inde på den amerikanske hjemmeside for at bestille sådan en “køn-test”… Altså man skal trykke på sit land? MEN der står ikke DANMARK NOGEN STEDER????? skriiiiig!!! Det haster SÅ meget. nogen der kan hjælpe???

 28. Stina: Øhhh slap af – hvorfor i alverden haster det dog sådan. Du er forhåbentlig ikke en af dem der vil vælge barnet fra pga kønnet??

 29. hej søren jeg vil spørge om du vil hjælp mig med finde ud af hvilket køn mit barn bliver jeg er 26 ved undfangelse jeg er også 26 ved fødslen og undfanget i januar

 30. Hej.
  Håber du kan prøve og har tid til at komme med et svar til mig. Jeg er 28 år. Den lille er blevet undfanget i februar 2011 og jeg er 29 år når jeg skal føde.
  På forhånd tak.

  Mvh Nina

 31. hvad er det usa finder på???
  håber ikke der kommer en dag hvor de laver en test hvor man kan se hvordan barnet ser ud. og hvis det ligner ousama binladen skal man lave abort

 32. Jeg prøvede testen fra USA – der kom til at koste 600 kr. inkl. porto, told osv. Den viste en dreng. Den kinesiske kalender sagde også en dreng, men en scanning viste meget tydeligt en lille pige, så en anden gang vil jeg nok vente på, det er muligt at få en kønsscanning – det er i øvrigt også billigere end urintesten fra USA.

 33. Jeg er i uge 21 nu, men da jeg var i uge 12 (tro jeg nok) købte jeg 3 test fra USA og ja det var rigtig dyrt, men jeg tog dem så og de viste ALLE 3 at det var en dreng, i dag har jeg så været på privat klinik (alm. scaning i uge 20 på hvidovre kunne man ikke se køn) og jeg skal have en lille pige, har 2 store drenge så det er bare helt fantastisk… Held og lykke til alle jer andre..

 34. Hej…. Kan du se hvad jeg får. jeg er 29 ved fødslen af barnet og det blev undfanget i november 2012. lHvad siger den når man konvatere til den kinesiske kalender.

  Kathrine

 35. Hej jeg har i dansk tid eller hvad vi skal kalde det 26 når barnet blev undfanget og det burde være den 13 april 2013 barnet skulle gerne komme mens jeg stadig er 26 kan du udregne min?

 36. Hej Piger. Nu ved jeg godt dette indlæg er lidt gammelt. Men gå dog op i toppen og tjek linket, og regn efter selv, i stedet for at få et stakkels mand til det?!

 37. Hej..
  Hvor køber man denne gender test henne, og hvor meget koster den!?

  Mvh Christiane

 38. Hej Søren.
  Jeg faldt over denne side, da jeg sad og ledte efter den kinesiske kalender men jeg kan ikke finde ud af at konvertere den?

  Min termin er d. 9.2.2014
  Min alder ved undfangelsen er 27 og ved fødslen 28. Undfangelsen skete d. 19 maj.

  Håber at få svar, da det kunne være lidt sjovt. 🙂
  hav en god sommer.

  Hilsen Christina

 39. Hej søren . Jeg kan ikke finde ud af kinesisk kalender kan du kigge hvad køn det bliver. Min termin 4.4.13 og min ælder 31 undfangelsen og bliver 32 ved fødslen .

  1. Det i skal gøre med den der kinesiske kalender er at I skal ligger et år mere til og en måned mere til. Fordi I Kina regner man med at du har “fødselsdag” når du bliver undfanget. Eks. spurgte jeg min svoger hvad min fødselsdag ville være i følge Kina? Jeg er født den 7. Feb 1991… Men han sagde ja det vil nok være cirka den 23.dec 1990. Fordi jeg skulle også skud årene og der ville jeg allerede være 1 år gammel.. :O
   Held og lykke med det.

   Men nu vil jeg lige prøve dig Celik #51: Så det vil sige at du i følge kinesisk havde undfangelse omkring april og du var 32 år.. og det vil sige at du skulle havde en pige 😉

  2. Det i skal gøre med den der kinesiske kalender er at I skal ligger et år mere til og en måned mere til. Fordi I Kina regner man med at du har “fødselsdag” når du bliver undfanget. Eks. spurgte jeg min svoger hvad min fødselsdag ville være i følge Kina? Jeg er født den 7. Feb 1991… Men han sagde ja det vil nok være cirka den 23.dec 1990. Fordi jeg skulle også skud årene og der ville jeg allerede være 1 år gammel.. :O
   Held og lykke med det.

   Men nu vil jeg lige prøve dig Celik #51: Så det vil sige at du i følge kinesisk havde undfangelse omkring april og du var 32 år.. og det vil sige at du skulle havde en pige 😉
   Sludder Juli… men stadigvæk en pige 😉

 40. Hej jeg ville lige høre om der nogen der kan hjælpe mig med at vide hvilket køn det bliver.
  Jeg havde min mens. D. 6/9-13 og var 28 år og når jeg føder er jeg så 29 år

 41. Hej 🙂 vil lige hører om hvor lang tid der gik før i modtog testen. jeg bestilte for 3 uger siden på mandag og har ikke fået den endnu :/

 42. Min kæreste og jeg har 2 drenge sammen, som er 3 år og 1,5 år. Hun har en dreng på 12 år derud over. Hun er 8+3, men vi kan ikke finde ud af hvad vi skal. Jeg er meget itvivl om det økonomiske, så vi vælger nok en abort. Men jeg vil meget gerne vide kønnet nu snarest. er der et sted i Dk eller tæt herpå, at man kan få det afvide i uge 10?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *