William er en lille bandit :)

Endnu en gang er der gået alt for lang tid siden vi har få opdateret siden. Der er sket rigtig meget, endnu en tand er dukket op, William er blevet passet af mormoren en hel dag, han er begyndt at rejse sig ved alting, kravlet næsten, far Søren har haft fødselsdag, vi har fået en dagplejeplads og meget meget mere, der er grundlag for et lang opslag denne gang.

Jeg har netop siddet og læst i en dagbod min mor har lavet for mig da jeg var lille, og det er en fantastisk gave at have, nu når man selv har et barn, og kan sammenligne skridt for skridt, men gav mig også lidt dårlig samvittighed, min mor har skrevet ugentlig til langt over et år, så nu må jeg lige spænde hjelmen, så William kan få lige så stor glæde af denne blog.

Kort tid efter den sidst nævnte tand brød igennem, kom der endnu en tand i undermunden, så William har nu de to midterste tænder i undermunden, de er efterhånden ved at være ret store, så han ser dejlig fræk ud når han rigtig smiler.
Han får slet ingen bryst længere, han får vælling når han bliver puttet om aftenen (ca. 19.30 – 20), herefter er der ingen mad hvis han vågner om natten inden kl 5, håjst en tår vand, er dog yderst sjældent at det er nødvendigt. Hvis han vågner mellem 5 og 6 og jeg håber på at han skal sove lidt mere, kommer han ind til os, får evt. lidt vælling hvis han er ked af det, og virker sulten. Kl 6.30 når Søren står op, er William og jeg for det meste også vågne, men ligger i sengen og hygger os. 7.10 er Søren færdig med at gøre sig klar og kan lige have William 10 min inden han skal kører, og jeg kan få lukket øjnene 10 min. Inden William skal have sin formiddagslur kl 9 ca. leger vi lidt på hans værelse, og han får havregrød med frugtmos ovenpå, dog sjældent han spiser ret meget om morgenen. Så bliver han puttet og sover ca. 1½ time, og er i et dejligt humør når han vågner. Vi nyder vores formiddag, det er her vi enten tager til gymnastik, ud og svømme, går en tur ned i byen, eller hvad vi ellers har planlagt. til frokost får han typisk rugbrødshapsere med leverpostej eller smørreost. Han bliver puttet igen ca kl 12.30-13, og kan her godt sove 2 timer, til eftermiddag kan det ske at han får flerkornsgrød, a38 eller en bolle og noget frugt. De nyeste er at vi prøver at springe over hans eftermiddagslur, for at vi kan få en bedre nattesøvn, dette gør at der kan være en periode sidst på eftermiddag først på aftenen, hvor han er pylderet, men satser på det bare er en overgang. Til aftensmad får han ofte noget af vores mad, og han vil meget gerne smage på, og skal også nok spise det, men der er altså ikke noget som kan hamle op med pulvermos, det er hans favorit hvad end det er kartoffelmos eller ris med grøntsager, ligegyldig hvor umage jeg har ghort mig med maden, kan det ikke hamle op med det 🙂

Han er rigtig god til at ligge sig til at sove om aftenen, det krævede to aftner med skrigetur, før at han forstod at man skal sove når man er blevet puttet, men det var det hele værd, tror det er 1 måned siden vi gjorde det første gang, og siden har der ikke været en eneste dag hvor vi har problemer med at få ham puttet. Putningen foregår med først vælling i sofaen derefter tandbørstning, så er det nattøj på og derefter i seng, hvor han ligger med en stor Peter Plys bamse på den ene sids og Pluto på den anden. Så synger jeg “Solen er så rød mor”, nogle gang en sang mere, så bliver der sagt godnat, og jeg går, nogle gange leger han lidt i sengen, andre gange sover han med det samme.

Det var vidst de fleste af vores rutiner, som jeg synes kører rigtig fint, og det er rigtig dejligt at han sover lidt sammenhængende et par gange om dagen, så moren også kan få slappet af, for når han er vågen er der knald på non stop. Han maver sig stadig frem men det går endnu hurtigere, han bruger benene endnu mere, og får også løftet maven lidt, men er dog stadig nede på albuerne, han kommer dog ofte op i kravlestilling, og det er et spørgsmål om uger inden han kravler rigtig. Derudover er han ved at rejse sig op ved alting, enten så han står på fødder eller knæer alt efter hvad der passer til højden til det han står op af. Når vi er nede i stuen kan han få meget tid til oppe i sofaen at kravle op og stå op af ryglænet, og kaste ting ud over ryglænet.
Derudover er William BEGYNDT AT BRUGE SUT! hvilket er dejilg endelig at lykkedes, til at starte med var det når han skulle sove i barnevognen, og han havde luffer på, så kunne han jo ikke tage tommelfingeren i munden, og derfor kunne sutten bruges. Men nu er han faktisk ved at være så glad for den at vi også kan bruge den inde, hvis han er lidt træt eller ked. Det har endda lykkedes for mig en nat, hvor han vågnede kl 3.30 at få ham til at falde i søvn igen ved at give ham sutten. Førhen ville jeg have taget ham med ind i sengen og putte, da det der var det eneste som lykkedes.

Som det sidste nye, var jeg torsdag ude og se en potientiel dagpleje mor, da han skal i dagpleje pr. 1. dec, det var et rigtig hyggeligt møde og jeg havde med det samme en god mavefornemmelse af hende, og har da også sagt ja tak til pladsen. Så det er vi super spændte på. William sov den første time vi var der, men vågnede lige som vi var færdige med at snakke, og er slet ikke i tvivl om han synes godt om det, han kom over til dagpleje moren med det sammen, hvilket han intet havde imod, han synes bare det var så spændende, han sad bare og kiggede rundt. Det var en stor lettelse for mig. Da William i en periode har været lidt pylderet med hvem han skulle over til, men der var ingenting. Har jeg siden tænk over flere gange, synes nu kun han er mor pylderet når han er ved at være træt.

Det var alt for denne gang, nu er den lille fyr vågnet, og siger lyde i babyalarmen, nu vil vi ned og svømme 🙂

2 Replies to “William er en lille bandit :)”

  1. Hej til den lille familie i Kolding. Det kan godt være der går længe mellem opdateringerne, men det bliver de ikke dårligere af -:) Hvor er det deligt at følge en lille fyr med gang i, og hvor er han bare dejlig.
    Knus farmor

  2. Det var en rigtig dejlig lang fotælling. Skønt at høre at William kan holde gang i jer. Skal lige love for at han vil fremad,godt William.Vi glæder os rigtig meget til at komme ned og se til jer, vi savner jer alle tre. Knus fra olderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *