Forespørgsel på realkreditlån

Da vi nu har en indikation af hvad vores kommende hus vil koste at bygge, og vi har en grundplan som vi synes godt om, er det på tide at overveje finansieringen. Renten er nemlig pt. lav og kursen er god på et 2% lån.

Jeg ringer til vores bank for at høre dem ad hvordan sådan noget foregår, når der kun ligger nogle skitser og et tilbud fra et byggefirma. Min primære interesse er at optage lånet så hurtigt som muligt, fordi jeg er nervøs for at renten skal stige inden for kort tid.

Først og fremmest skal banken have sendt mine tegninger videre til vurdering, så de har en idé om hvilken værdi huset får når det er bygget færdigt. Denne værdi sætter så rammerne for hvor stort et beløb vi får lov at låne.

Banken skal derefter anmode realkreditinstituttet om et byggelån på baggrund af tegningerne, vurderingen og et bud på hvornår byggeriet er færdigt. Imens huset er under opførelse vil lånet stå på en særskilt konto i banken, som vi ikke har adgang til, og banken skal så administrere udbetalingerne herfra. Banken skal også stille en garanti overfor realkreditinstituttet, i tilfælde af at huset ikke bliver bygget færdigt. Denne garanti vil banken selvfølgelig har noget betaling for.

Det er en af årsagerne til at Huscompagniets “betal ved indflytning” er så attraktiv for mange nybyggeri. For os er det ikke et issue, for vi vil sikre os en lav rente, og det kræver at vi optager lånet hurtigst muligt, hvis jeg har ret i at renten vil stige i den kommende tid.

Banken skal også bruge en byggetilladelse fra os, for at ville optage byggelånet, så det er næste skridt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *