Vi sænker udbudsprisen på vores hus

Efter at have lavet en aftale om køb af en byggegrund er vi selvfølgelig endnu mere interesserede i at komme af med vores hus. Da der har været ret stille i forhold til mængden af fremvisninger, sættes prisen nu ned.

Vores ejendomsmægler havde fra starten gjort det klart, at vores hus nok skulle sælges for et sted mellem 2,0 og 2,2 millioner. Da vi ikke havde specielt travlt blev det udbudt til 2.195.000 kr. (selvfølgelig med den obligatoriske psykologiske prissætning). Der har været meget langt mellem fremvisningerne, og indtil nu har der ikke været nogen som sådan rigtig har vist interesse for huset.

På et tidspunkt modtog vi lokalavisen, hvor byens ejendomsmæglere har plastret de sidste sider til med boligannoncer. Her opdagede vi at vores ejendomsmægler havde brugt noget af sin annonceplads til at lede efter “sælgere”. De søgte et hus, der passede meget præcist til vores, og prisen som “køberne” var villige til at betale var 2 millioner.

Vi var begge meget overraskede over, at ejendomsmægleren satte sådan en efterlysning i avisen, når nu vores hus var i deres kartotek. Derfor ringede jeg og spurgte hvorfor de ikke havde taget kontakt. Det skyldtes tilsyneladende at de pågældende købere ikke havde helt så travlt med at købe hus, da de havde noget de selv skulle have solgt først. Vores ejendomsmægler ville dog notere sig at vi var til at handle med, og spurgte i den forbindelse om det var på tide at sænke prisen på huset.

Her havde vi nok forestillet os at ejendomsmægleren havde været lidt mere proaktiv og selv henvendt sig, hvis de mente det var ved at være tid til at sænke prisen.

Jeg har lavet nogle beregninger som indikerer at vores økonomi godt kan hænge sammen, selvom vi skulle ende i en situation hvor vi har to huse, hvis bare vi kan leje det eksisterende ud. Vi gjorde det samme da vi flyttede fra Kolding og købte hus i Grindsted. Her kunne vi ikke komme af med vores ejerlejlighed, og valgte derfor at leje den ud.

Dengang var vores strategi at forlange en forholdsvis billig leje, set i forhold til standen på lejligheden og markedspriserne, men samtidig stille store krav til at der ikke måtte være husdyr, og nøje udvælge blandt de interesserede, hvem vi troede på ville behandle lejligheden pænt. Så lavede vi tidsbegrænset lejeaftale, fordi lejeloven er meget striks omkring ejers mulighederne for at bede lejer om at fraflytte.

Vi havde ingen problemer med at leje det ud, men når det så er sagt, er vi enige om at vi meget hellere vil have huset solgt end at skulle være udlejere igen. Vi beder derfor ejendomsmægleren om at sænke prisen på huset med 100.000 kr., så den nu er 2.095.000 kr.

Forhåbentligt giver det anledning til øget aktivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *