Ansøgning om byggetilladelse

Med udsigt til at sælge vores nuværende hus, sætter det et ekstra pres på for at komme i gang med at bygge vores nye hus. Et andet pres er kursen på et 2% fastforrentet lån, der er særdeles attraktiv lige nu. Vi skal derfor have søgt om byggetilladelse.

I øjeblikket er der en masse snak om krise i Grækenland og renten på realkreditlån er trykket helt i bund. Jeg har haft nogle drøftelser med banken om hvordan vi bedst muligt indretter os med finansieringen. For overhovedet at kunne hjemtage et lånetilbud er vi nødt til at have en byggetilladelse.

Vi er blevet så glade for de tegninger arkitekten har lavet, at der kun er nogen småting vi skal have rettet, og det er ikke noget gennemgribende. Arkitekten har forklaret os, at vi sagtens kan søge en byggetilladelse på baggrund af tegningerne her, hvis vi bare er sikre på placeringen af huset og de ydre rammer, da det primært er dem kommunen forholder sig til.

Én ting har vi lært omkring bygningsreglementet i den forbindelse, og det er at der er mange sære regler. Vi vil f.eks. gerne have en overdækket terrasse, og vi vil gerne have lidt overdækning hvor vi forventer at ungernes cykler skal holde. Problemet er bare at overdækning indgår i bebyggelsesprocenten, hvis den overskrider en bestemt størrelse. Der er også nogle regler om, at hvis et udhæng forlænges ud til en bestemt bredde, så er det hele udhænget der skal medregnes i bebyggelsesprocenten. Besynderlige regler der er svære at se meningen i, men som ikke desto mindre forhindrer os i at få den mængde overdækning vi gerne vil have på huset!

Men det er åbenbart sådan det er nødt til at være, og derfor har arkitekten fået bemyndigelse til at søge byggetilladelsen, så den del kan komme på plads hurtigst muligt. Vi har dog ikke officielt overtaget grunden endnu og derfor skal vi have indhentet en fuldmagt hos byggefirmaet der ejer grunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *