Opsamling efter ferien

Efter en veloverstået skiferie i Hovden i Norge er det tid til igen at kaste sig over byggeplanerne. Der kom en tilstandsrapport på vores nuværende hus, og køberne har ikke anket over den. Vi skal derfor flytte fra huset 1. juni, og vi er klar over at hver eneste dag vi ikke er i gang med at bygge, betyder senere indflytning.

Der er flere stopklodser vi skal have fjernet inden vi kan komme i gang med at bygge. Først og fremmest skal vi have byggetilladelsen på plads. Den er desværre ikke blevet indsendt mens vi var på ferie, da der manglede nogle underskrifter.

Tegningerne er stort set færdige, og med de detaljer vi fik afklaret med 3D modellen, bør det være muligt at komme helt i mål med tegningerne snart. Tegningerne er forudsætningen for at kunne få regnet en pris, og derfor har vi sendt en mail til byggefirmaet for at få regnet en ny pris på det eksakte hus vi gerne vil bygge. Vi kommer i tanke om flere og flere valg vi skal træffe, og derfor har vi tænkt os at udarbejde en byggebeskrivelse, der gengiver de overordnede linjer i byggeriet i forhold til funktionsmåde og materialevalg.

Inden vi går i gang med selve byggeriet er vi også nødt til at have lavet jordvarmeboringer, og den tilladelse kom i løbet af ferien. Loven er bare sådan at der er 4 ugers høring, hvor der kan gøres indsigelse mod tilladelsen fra folk, der mener at have noget at klage over. Den fase er jeg lidt spændt på, for vi har jo fået 3 dispensationer for at kunne lave anlægget, og det sidste jeg ønsker mig nu hvor vi har travlt med at komme i gang, er en lang proces omkring at få tilladelse til at lave jordvarmeboringer.

Jordvarmeboringerne ser jeg som en essentiel del af det nye hus. Hvis alt går efter mit hoved skal de både levere varme og køling til huset. Kølingen skal foregå via ventilationsanlægget og min kollega har rådet mig til at komme i gang med at få planlagt den del hurtigst muligt, fordi det er en træls ting at være på bagkant med. Det er nok ved at være tid til at prøve at beskrive hvad planen er med energiforsyningen af huset.

Haveboringen er der ikke givet tilladelse til endnu. Der er en hel del regler omkring placering jeg ikke har været opmærksom på. Der skal være 5 meters afstand til skel og 5 meters afstand til jordvarmeboringerne. Jeg har bedt kommunen om at skravere et areal jeg må placere boringen på, da jeg er nødt til at tænke lidt over placeringen i forhold til hvordan vi vil have haven indrettet. Det er skræmmende som alle beslutninger hænger sammen i et system, hvor én beslutning det ene sted, påvirker de beslutninger der kan træffes / er truffet, et andet sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *