Huset er solgt og grunden er vores

Vi har fået en del papirarbejde på plads i dag. Købsaftalen på vores nuværende hus er nu endeligt underskrevet, og samtidig har vi fået tinglyst vores køb af den grund, hvor vores nye hus skal bygges.

Da de potentielle købere gav et bud på huset, var vi vildt glade for udsigten til at få solgt. Efterfølgende skulle der udarbejdes tilstandsrapport og el-eftersyn. Da vi modtog rapporten kunne vi se at der var tre K3’ere, én K2’er og ni K1’ere i tilstandsrapporten. El-eftersynet resulterede i to K2’ere og sytten K1’ere.

Det var med en vis spænding, at vi afventede købernes reaktion på tilstandsrapporten. Umiddelbart var det ikke nogen slemme anmærkninger der var i tilstandsrapporten, men det er jo umuligt at vide hvordan en potentiel køber vil reagere. Der var tale om fliser med manglende vedhæftning i badeværelset og et afløb der manglede gummifuge. Der stod dog også at husets vedligeholdelsesmæssige stand var over middel i forhold til husets alder. Køberne havde ingen kommentarer til tilstandsrapporten, og købsaftalen blev skrevet under.

I forbindelse med hussalg kan man som sælger blive fri for en hel del ansvar, ved at tilbyde køber at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring. Derudover er der noget ansvar som man ikke kan blive fri af, selvom ejerskifteforsikringen bliver tegnet. Derfor tilbyder ejendomsmægleren at formidle en forsikring, der kaldes en sælgeransvarsforsikring. Den dækker f.eks. hvis der er lavet ulovlige kloak eller stikledninger. Idet det ikke er os der har bygget huset, har vi svært ved at tage ansvar for nogle ting, som ikke længere kan konstateres ved simpel inspektion. Derfor valgte vi at tegne forsikringen, selvom det måske er lidt overdrevet med alle de forsikringer.

Derudover er det nu lykkedes at få tinglysningen på plads for den nye grund. Samtidig har vores arkitekt søgt om byggetilladelse hos kommunen, og det forventes at tage omkring 6 uger med sagsbehandling, inden vi har en endelig byggetilladelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *