Flere priser på vores nye hus

Indtil videre har vi kun arbejdet med ét byggefirma, og det er begyndt at nage os lidt. I alt vores eufori efter at komme hurtigt videre, har vi næsten glemt, at det vil være det glade vandvid ikke at hente flere priser på vores nye hus! 

Oprindeligt tog vi et møde med Huscompagniet, det gjorde vi for at få en fornemmelse af, hvad det ville koste at bygge nyt. Da vi efter lange overvejelser konstaterede, at det gav mest mening at bygge selv, ledte vi efter en grund i samme område som vores nuværende hus. Der var så vidt vi kunne se kun 2 grunde tilbage, og begge var ejet af et lokalt byggefirma.

Da det lokale byggefirma har et godt navn, og bl.a. har bygget mine svigerforældres hus, hvor de var markant billigere end konkurrerende firmaer, var vi egentlig ret trygge ved situationen. Det indledende møde vi havde var også meget positivt og det første tilbud vi fik, lå meget tæt på det skøn vi havde fået af Huscompagniet, selvom huset nu var vokset med 20 m2.

Det er måske det her positive forløb og den historik vi kender, der har fået os til at sænke paraderne lidt. Vi er dog blevet enige om, at det eneste fornuftige er at indhente flere priser på huset. Her til aften har jeg derfor sendt to mails. Én til Huscompagniet og én til en lokal tømrer vi har fået anbefalet.

Mailen til Huscompagniet er jeg lidt spændt på. De fleste jeg har talt med og mig selv inklusiv, har nok den opfattelse, at de er billigere end andre byggefirmaer. Dog har jeg også mødt en del, som siger at de ikke er billigere end lokale håndværkere, og i særdeleshed ikke, hvis man bevæger sig uden for deres standarder. Nu har vi fået tegnet vores drømmehus hos en arkitekt, og vil have vores hus bygget i betonelementer, og opvarmet med jordvarmeboringer. Derfor er jeg spændt på at se: (1) om de overhovedet vil bygge det, (2) hvad det koster.

Den lokale tømrer vi har fået anbefalet er ikke en jeg har noget kendskab til. Vi er blevet anbefalet ham af nogen, der kender ham godt, og har en masse godt at sige om ham. Han har sagt ja til at give en pris på vores projekt, og det bliver interessant at se hvor han ligger i forhold til de indikationer vi allerede har fået.

Vedr. byggetilladelse har kommunen nu fået det dokument, der fritager os fra byggeskadeforsikring. Grundet ferie i påsken er de ikke sikre på, at de kan få lavet byggetilladelsen i den kommende uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *