Aftale med arkitekten

I forbindelse med at vi skal have indhentet flere priser på vores byggeri, er det nødvendigt at få vores egen aftale med arkitekten. På nuværende tidspunkter samarbejder han jo med én af de bydende. 

Vi har fået kontakt til arkitekten gennem det byggefirma, der ejede den grund vi nu har købt. De samarbejder på den måde, at man kan få lavet et skitseforslag af huset og et tilbud på byggeriet, uden at skulle have penge op ad lommen. Det er en god model, når man er i tvivl om hvad det er for et hus, der skal bygges og om økonomien kan nå sammen, osv.

Nu hvor vi har besluttet os for at hente priser flere steder, er det dog nødvendigt at få rene linjer. Arkitekten har tegnet det hus vi gerne vil have, og derfor er det mest fair, at vi overtager afregning af arkitekten. Derfor skrev jeg i går aftes en mail til arkitekten, hvor jeg har bedt om at få to oplysninger:

  1. Hvad koster det arbejde han har lavet indtil nu?
  2. Hvad koster det resterende arbejde han skal lave, for at huset er færdigprojekteret?

Den sidste del er særligt interessant i forhold til et møde vi havde i dag med den lokale tømrer vi fik anbefalet, og en lokal murer han havde taget med. Mødet blev nemlig meget kort. Mureren konstaterede meget tidligt i mødet: “Jeres tegninger giver en god idé om, hvordan I vil have Jeres hus indrettet, men ikke hvordan I vil have det bygget”

Han havde en hel byge af faglige spørgsmål til materialevalg og byggetekniske overvejelser. Vi måtte bare konstatere at der var overordentligt meget, vi slet ikke havde taget stilling til, men som det lokale byggefirma åbenbart havde forudsat i det tilbud vi havde fået. Problemet er, som mureren pointerede, at hvis vi ikke tager stilling til de her ting, og bare lader hvert firma regne som de har lyst, så er priserne jo ikke til at sammenligne.

Vi har aftalt et nyt møde med tømreren og mureren, ude ved murerens relativt nye hus. Det er tegnet af den samme arkitekt, som har tegnet vores tegninger, og stilmæssigt skulle det minde en del om det. Her bør vi derfor kunne få noget inspiration.

I forhold til aftalen med arkitekten, så har han allerede svaret i dag og prisen virker til at være ganske rimelig, både for det arbejde der allerede er lavet, men også for det der skal laves fremadrettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *