Nyt tilbud på huset fra lokalt byggefirma

Vi har modtaget et revideret tilbud fra det lokale byggefirma. Den sidste pris de gav var på nogen gamle tegninger, i mellemtiden har de fået de endelige tegninger og vores byggebeskrivelse.

Det tilbud vi nu har modtaget nu er ca. en kvart million højere, end det første tilbud vi modtog. Vi kan ikke gennemskue pris hvad der har givet anledning til prisstigningen, for den første tegning var med et hus der var 2 m2 større, samt en garage. På de nye tegninger er huset lidt mindre og garagen er udskiftet med carport og skur. Vi må dog medgive at den første pris nok er regnet ud fra Be10, mens vi i byggebeskrivelsen har krævet Be15.

Der er dog også en række punkter, hvor vi ikke føler at byggefirmaet har sat sig godt nok ind i vores byggebeskrivelse. Eftersom det oprindelige og det nye tilbud er lavet efter stort set samme skabelon, har vi lavet et dokument med en meget minutiøs gennemgang af de ændringer vi kan se der har været. Det foregår i en tabel med 3 kolonner: nyt tilbudgammelt tilbud og ønsket. Nedenfor er nogen eksempler på hvor det er gået galt.

Terrændæk

I det nye tilbud står det anført direkte, at terrændækket støbes i ét stykke, pga. radonsikring og linjetab. Vi har i byggebeskrivelsen og på et møde specifikt bedt om skillevægsfundamenter. På min arbejdsplads er vi i øjeblikket i gang med at montere betonelementer i et Be15 byggeri, hvor der er skillevægsfundamenter, og derfor undrer det mig at byggefirmaet ikke bare tilbyder det vi ønsker, når det godt kan lade sig gøre at lave det.

Mursten

I det oprindelige tilbud blev der regnet med en Bison 430 mursten, og den er også nævnt i det nye tilbud. Det er dog gået op for mig, at en Bison 430 er en gråbrun mursten, og det er ikke hvad vi har talt om, på det møde vi havde hos arkitekten. Her valgte vi at der skulle regnes med en beige-lignende sten. Det minder mere om en Luna B512 end en Bison 430.

Let beklædning på skuret

I det nye tilbud er der regnet med en beklædning af umalede brædder, der er trykimprægneret. I vores byggebeskrivelse har vi ønsket, at det udelukkende anvendes vedligeholdelsesfrie materialer. Helst ville vi dog gerne have skuret muret i samme sten som resten af huset.

Spots

I tilbuddet er der kun regnet med 20 indvendige spots og ingen udvendige spots, men vi har specifikt spurgt på 60 indvendige spots og 13 udvendige spots.

Overflade på vægge

I det nye tilbud er der regnet med Rutex på vægoverflader. Så vidt jeg lige kan Google mig frem til, så er Rutex = Savsmuldstapet. Jeg troede ikke længere at der var nogen, der opsatte savsmuldstapet på væggene i deres huse. Under alle omstændigheder havde vi efterspurgt en glat væv.

Vi har sendt vores kommentarer til byggefirmaet og bedt dem revidere deres pris, så det afspejler vores ønsker. Specifikt har vi bedt om, at de i tilbuddet henviser til vores byggebeskrivelse, så der ikke er tvivl om hvad prisen er givet ud fra.

Byggetilladelsen fra kommunen lader stadig vente på sig, selvom vi havde indtryk af at det var en ren formsag, når først forsikringen var på plads. Til gengæld har vi nu tilladelse til at lave jordvarmeboringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *