Første besøg i Lego House

Hvor letbanen i Aarhus havde lidt udfordringer med at åbne som planlagt, gik det noget bedre for Lego House, der havde officiel åbning d. 28. september. Vi havde købt billetter til dagen efter åbningen.

Da det blev annonceret at Lego House skulle bygges i Billund centrum, var der i mit sind en hel del tvivl om, hvorvidt sådan en bygning kunne hamle op med de andre attraktioner i Billund. Tvivlen ændrede sig ikke meget i byggeperioden, da der var meget lidt information at hente, om selve indholdet af Lego House.

Det gode spørgsmål er nu, kan man få en dag til at gå i Lego House?

Tiden taler for sig selv. Vi ankom 10.00 og forlod Lego House ca. kl. 17.00. 7 timer i Lego House med vores 3 drenge, hvor den yngste sprang sin middagslur over.

Mit første indtryk var, at det var enormt overvældende med alt det Lego. Det store træ i midten af trappen, der fører op i den zone, der kræver billetter, er enormt godt lavet. De tre dinosaurer og de andre modeller, der kommer til syne, for enden af trappen, er også imponerende!

I de forskellige zoner er der rig mulighed for at folde sin skabertrang ud. Som det fremgår af billedet på indlægget fandt vi ret hurtigt ind i den røde zone, hvor der bl.a. var et stort område med duplo klodser. Mit indre legebarn kunne ikke lade være med at bygge en enorm – og ubrugelig rutschebane. Ret hurtigt efter jeg gik i gang var der nogen børn, som synes ideen var så god, at de begyndte på det samme projekt (Det er deres ufærdige rutschebane i baggrunden).

Det var et væld af andre aktiviteter i zonerne. Her er et lille udpluk af hvad vi prøvede:

  • Byg Jeres egne biler og kør ræs mod hinanden
  • Styr en Lego robot i et interaktivt spil med andre deltagere
  • Byg din egen minifigur
  • Byg din egen fisk, scan den ind, og se den svømme
  • Lav en stop-motion film
  • Byg en stor Lego klods, som kan integreres i et større byggeri
  • Få din egen personlige kombination af 6 stk. 4×2 røde Lego klodser
  • Besøg i Lego museet

Det er især fascinerende at se hvordan det er lykkedes at integrere byggeoplevelsen med moderne teknologi. Ved hjælp af et armbånd, kameraer og forskellige stationer, kan du samle minder fra din dag i Lego House. Billederne kan derefter downloades når du kommer hjem.

I løbet af dagen steg forundringen over, hvorfor det føltes så behageligt at være i Lego House. Det var trods alt dagen efter åbningen, men vi havde ikke indtryk af at der var overfyldt nogen steder. De fleste der har prøvet at hælde en kasse legoklodser ud på gulvet ved også, at det larmer forfærdeligt. Tilsætter man samtidig en ordentlig stak børn, er det let at forestille sig, at lydniveauet bliver helt ulideligt.

Det var dog på ingen måde tilfældet! Akustikken i Lego House er fantastisk! Der er heller ikke sparet på foranstaltninger for at dæmpe lyden. Selv under trapperne i trappetårnene er der lavet lyddæmpning.

De små huller under trapperne afslører at der er lavet lyddæmpning her

Et besøg i Lego House kan uden tvivl anbefales. Det er et virkelig flot byggeri, der er mange aktiviteter for børnene, og det er ikke aktiviteter man sådan lige bliver mæt af.

Vi kommer helt sikkert tilbage igen!

One Reply to “Første besøg i Lego House”

  1. Hvor ser det fedt ud ! Og jeg er helt vild med “vandrutchebanen” 🙂 Der vil jeg også prøve at tage hen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *