The Greatest Salesman In The World

The Greatest Salesman In The World Book Cover The Greatest Salesman In The World
Og Mandino
Business & Economics
Jaico Publishing House
01/01/2007
112

"The Greatest Salesman In The World" er en speciel selvhjælps-bog, der giver dig muligheden for at hjernevaske dig selv med nogle smukke budskaber.

Bogen indeholder en kort historie, men handler primært om 10 kapitler, der præsenteres som 10 gamle skriftsruller, der kan gøre dig til "den største sælger i verden", hvis du følger anvisningen i den første skriftsrulle.

Den anvisning går på, at hver skriftsrulle skal læses 3 gange om dagen i 30 dage, før den næste læses. Dvs. bogen tager omkring 10 måneder at læse. Det tager ca. 5 minutter at læse sådan en skriftsrulle (der i bogen bare er et kapitel på 2-3 små sider)

Hvert skriftrulle indeholder en sætning som er gennemgående, her er de

  1. Today I begin a new life
  2. I will great this day with love in my heart
  3. I will persist until I succeed
  4. I am nature's greates miracle
  5. I will live this day as if it is my last
  6. Today I will be master of my emotions
  7. I will laugh at the world
  8. Today I will multiply my value a hundredfold
  9. I will act now
  10. I will pray for guidance

En lidt speciel bog, der har haft en kæmpe indflydelse på manges liv, ifølge forfatterens introduktion til denne udgave af bogen. Selv 30 år efter dens udgivelse solgte den stadig 100.000 eksemplarer pr. måned. I mange år modtog forfatteren 80-120 breve om ugen, fra folk der mente at bogen havde reddet eller ændret deres liv til det bedre.

Det her er uden tvivl den bog, der har taget mig længst tid at læse. Knap 100 sider, læst på 10 måneder. Årsagen til at jeg valgte at læse bogen, skal findes i et mærkeligt sammentræf.

Efter Stifinderprogrammets modul 1 begyndte jeg at åbne meget mere op overfor mine omgivelser. Det var noget jeg gerne ville have været bedre til i længere tid. Det var dog først, da jeg ved brug af Kegans Immunity to change map, opdagede en skjult antagelse, der gjorde det muligt for mig at åbne op.

Min indsigt første til, at jeg definere tre kerneværdier: Evig udvikling, Åbenhed og Kærlighed. I forbindelse med min nyerhvervede åbenhed havde jeg en dag i juni 2017 et 7 timers non-stop møde med en anden erhvervsleder. Det var så spændende en samtale, at vi glemte alt om frokost og pauser.

Til slut i samtalen blev jeg anbefalet at blive medlem af et professionelt erhvervsnetværk. Den her erhvervsleder havde været medlem af en VL gruppe i mange år, og det havde givet ham meget godt til virksomheden.

Mindre end en uge senere blev jeg ringet op af erhvervsnetværket Presidents Institute. Egentligt ikke så overraskende, for sådanne slags netværk har gennem årene ringet fra tid til anden, og foreslået at jeg meldte mig ind. Den her gang var der dog noget som fangede mig.

Efter opkaldet sendte medarbejderen fra Presidents Institute mig en email, hvor han gav mig prøveadgang til deres hjemmeside, hvor jeg kunne se de andre medlemmer. Samtidig anbefalede ham mig bogen “The Greatest Salesman In The World”, som han fortalte havde sat gang i hans egen rejse.

Jeg undersøgte bogen på nettet og fald over bogens engelske wikipedia side. Her var der ét afsnit som gjorde, at jeg omgående bestilte bogen.

His primary message was to “do it now“. In the marking of Scroll IX, “I will act now” is written 18 times. While his messages did have Christian undertones (by referring to Paul as the greatest salesman in the world), it was still a message of repetitive actions to build good habits.

For at forstå hvorfor det kunne gøre udslaget, er der to ting, der er værd at vide. Den første er, at “do it now” ikke ligefrem er mit valgsprog. Det er noget af det jeg betragter som en svag side. Den anden ting har at gøre med min anden kerneværdi “Kærlighed”. Dette udklip er fra indlægget “Religion og spiritualitet“:

Efter det første modul af Stifinderprogrammet begyndte jeg at åbne mere op overfor mine omgivelser. Det betød bl.a. meget dybere korrespondancer med en amerikansk professor, jeg havde udvekslet mails med on/off i mange år. I en af vores korrespondancer kommer vi ind på spiritualitet, og noget i mig siger: “Prøv lige at gå på google og led efter det første brev til korintherne”. Det viser sig så, at her står de ord jeg har hørt så mange gange, men aldrig rigtig lyttet til:

“Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden.”

Det første brev til korintherne er også kendt som kærlighedens evangelium, har jeg senere fundet ud af.

Og hvem er det så, der har skrevet det første brev til korintherne? Det er da Sankt Paul, som bogen åbenbart refererer til som “Den største sælger i verden”. Sådan et sammentræf kunne jeg ikke lade gå mig forbi.

Nu er bogen læst. Næsten efter forskrifterne. Kun næsten, for reglen er at den skal læses i stilhed om morgenen, i stilhed efter middagsmaden og højt inden sengetid. Den del har jeg tolket lidt frit, for at få det hele til at gå op med hverdagen. Nogen gange har jeg derfor læst højt om morgenen, andre gange om middagen, men mest om aftenen. Jeg har også lavet forskydninger af middagslæsningen, hvis det har været nødvendigt. Men 3 gange hver dag, hvor den ene har været højt, det er det blevet til!

Er jeg så blevet et forandret menneske af den her bog? Sandheden er, at jeg ikke ved det. Det fører tilbage til kerneværdien “Evig udvikling”. Det seneste år har jeg gjort adskillige udviklende initiativer, nogen startet før bogen, nogen startet efter. Hvor meget de hver især har bidraget med, er ikke til at sige.

Een ting er i hvert fald sikkert. De budskaber der står i bogen kan kun gøre noget godt for sindet. I værste fald har bogen lært mig, at jeg godt kan gennemføre noget, der kræver opbygning af en ny vane over en længere tidsperiode.

Det er vel egentligt godt nok i sig selv, hvis det skulle vise sig at være det eneste?!

[amazon_link asins=’8179926877′ template=’ProductLink’ store=’skjoldandersen-21′ marketplace=’UK’ link_id=’0cde68b7-5adb-11e8-97d6-558c003f88bb’]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *