To år med tysk på DuoLingo

Jeg har virkelig ikke været særlig aktiv på bloggen i 2019. Der har været adskillige situationer, hvor jeg har tænkt at jeg ville skrive et indlæg, og så ladet det blive ved tanken. Et af de øjeblikke var 6. februar 2019, hvor ramte en 730  dages streak på DuoLingo.

I det her indlæg vil jeg ikke gå i detaljer med DuoLingo, det gjorde jeg nemlig i indlægget: Et år med tysk på DuoLingo. Hvis du gerne vil have en kort indføring, og slippe for at læse det første indlæg, så kommer det her.

DuoLingo er en app til at lære sprog. Der er mange forskellige elementer af gameification, der skal motivere dig til at øve dagligt. Jeg har derfor kørt en praksis, hvor jeg har øvet mig 5 minutter dagligt. Mit fokus har været på at lære tysk, og jeg har derfor brugt app’en dagligt i to år, og på den måde opnået en “streak” på 730 som billedet viser.

Den opmærksomme læser spørger nu: Hvorfor nævner du 6. februar, når det første indlæg var skrevet 5. februar?

Godt spottet! Det er fordi jeg måtte anvende et lille snydetrick undervejs i processen. Jeg havde en arbejdsuge i juni 2018, hvor jeg var så meget ude af mine vante rammer, at jeg simpelthen glemte DuoLingo en af dagene. Meget snedigt havde app’en en mulighed for at bruge nogen af sine Lingots på at gendanne sit “streak”.

Men nu er vi i august måned 2019 og jeg har ikke brugt DuoLingo siden 6. februar. Hvorfor nu det?

Det havde flere årsager. Jeg havde enormt meget om ørene i slutningen af 2018 / starten af 2019. Nogen reflektioner i juleferien førte mig til den konklusion, at DuoLingo ikke længere var en prioritering for mig. Det var allerede lykkedes at læse en bog på tysk, og øvelserne var begyndt at blive trivielle.

Derfor besluttede jeg mig for at opnå en sidste ting på DuoLingo. Nemlig at ramme level 25 i tysk. Det ville kræve 30.000 XP og jeg manglede en del. Målet blev at nå de 30.000 XP før 6. februar, hvor jeg ville have en streak på 730 dage.

Ved hjælp af DuoLingo Stories, som jeg kort omtalte i indlægget om mit 1. år, lykkedes det mig at bruge op mod 30 minutter dagligt på at øve tysk. Det var befriende at læse nogen historier i stedet for de almindelige øvelser, men da jeg havde været historierne igennem 3-4 gange hver, blev det også kedeligt.

Derfor passede det mig rigtig fint, da jeg d. 7. februar ikke længere skulle tænke på at passe mine øvelser på DuoLingo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *