Din hjerne, en supercomputer

De fleste mennesker tager hjernen for givet, uden at tage sig tid til at lære at bruge den. I stedet lader de den programmere af omgivelserne, uagtet at samspillet mellem de påvirkninger vi får fra velmenende mennesker omkring kan producere uønskede resultater. Læs denne lille artikel, der indeholder nogle af mine tanker, vedr. den supercomputer vi som mennesker er født med.

Jeg har studeret hypnose gennem to år og NLP i ca. et år, hvor jeg bl.a. har taget en NGH certificering i hypnose. Specielt gennem mine første erfaringer med hypnose, men i særdeleshed også nu, er jeg blevet forbløffet over hvor meget sindet påvirker kroppen. I den forbindelse er jeg blevet mindst lige forbløffet over hvor lidt kontrol vi er opmærksomme på vi har.

Jeg husker tydeligt da jeg lå og læste min første rigtig gode bog om hypnose; “Hypnotherapy” af Dave Elman. Han lærte bl.a. læger og andre kliniske personer at stoppe blødninger vha. hypnose. Ligeledes demonstrerede han i flere tilfælde hvordan han kunne fremkalde analgesi (smertefrihed). Hvem der bare havde haft en læge, da man skulle have sin vaccination, der vidste noget om hypnose. James Esdaile er også et kendt navn inden for hypnosen, han var en skotsk kirurg, der benyttede hypnose til smertefrihed under operationer. Tænk engang at underbevidstheden ikke behøver fortælle dig, at du oplever smerte.

Mens smertehåndtering er en funktion vores underbevidste sind har, som en mekanisme der sørger for vi ikke skader vores værdifulde krop, så indeholder kroppen man andre imponerende funktioner.

Jeg husker en bestemt dag, hvor jeg spillede pool (billardspillet), hvilket jeg ikke er særlig god til; Det var min tur og det var mig der skulle skyde på mit hold, vi manglede kun at skyde den sorte kugle i, som skal skydes i et helt bestemt hul. Den sorte kugle lå rimelig frit i nærheden af det hul vi skulle have den i, den hvide – stødballen – lå rigtigt godt for at skyde den sorte i… hvis ikke det var fordi modstanderne havde placeret en kugle lige foran den hvide.

I sådan en situation er der kun to ting at gøre. Enten spiller man banderne eller også laver man et skud hvor man løfter stødballen fra bordet. Jeg har aldrig brudt mig om at skyde bander, fordi det kræver en enorm præcision. At løfte ballen kræver imidlertid mere når man tænker over det, fordi du føjer en ekstra dimension til, i hvilken du også skal have kontrol over ballen, nemlig højde. Jeg snakkede lidt med de andre om hvor blæret det ville være, at løfte stødballen over den kugle der var i vejen. Et øjeblik var jeg helt sikker på, at jeg faktisk kunne præstere det mesterskud der skulle til, for at løfte stødballen over modstanderens kugle og skyde den sorte i hul. Jeg gjorde mig umiddelbart klar til skyde og inden nogen kunne nå at latterliggøre mit forsøg på et næsten umuligt skud, havde jeg forsøgt mig. Mindsanten om ikke den hvide kugle løftede sig lige over modstanderballen og ramte den sorte perfekt, så den gik lige i hul.

Tænk engang over hvor mange beregninger det ville tage at finde det rigtige punkt på en rund kugle, og den rette hastighed hvormed kuglen skal stødes så den løfter sig en given højde og rammer et forudbestemt punkt på bordet.
Og endnu mere imponerende var det, at jeg slet ikke skænkede det en tanke på daværende tidspunkt, jeg havde bare fornemmelsen af at det kunne lykkes.

Hvorimod nogle terapiformer ønsker at gøre underbevidste tankeprocesser bevidste, så arbejder man inden for hypnose og NLP med at præsentere det bevidste, mestre det og derefter glemme det. Det siges at hvis du vil verificere dit underbevidste sinds overlegenhed i kontrollen af din krop, så skal du bare overveje præcist hvad du skal gøre for at bestige en trappe, mens du bestiger den. Efter sigende vil du hurtigt finde ud af – måske med en stor mængde smerte involveret – at du klarer det bedre, hvis du overlader det til den underbevidsthed.

Tænk engang over det, hvor meget ved du ikke, at du har kontrol over?
Og endnu vigtigere: Hvor meget ved du ikke, at du ikke har kontrol over?
Benyt denne artikel som en opfordring til at lære det programmeringssprog at kende, som din hjerne gør brug af, for din egen skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *