Dit indre ur

Har du nogensinde prøvet at vågne før vækkeuret ringer?
Selvfølgelig har du det, og du har sikkert også prøvet at vågne lige før vækkeuret skulle ringe, en dag hvor det var særlig vigtigt at du stod op til tiden. Nogle gange skulle man tro, der var en quartz krystal indbygget i hjernen, eller måske en mekanisme der er endnu mere præcis? Læs og mine oplevelser med dette indre ur her.

Den tidligste oplevelse af at vågne på et vigtigt tidspunkt havde jeg lige omkring 10 års alderen. Jeg husker tydeligt hvor på mit værelse min seng stod, og min søster var inde ved mig lige inden jeg skulle sove; Jeg husker at hun forklarede mig at det var meget vigtigt, at hun kom op når hendes vækkeur ringede. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror faktisk hun bad mig om at stille mig vækkeur, så jeg kunne komme ind og vække hende, hvis hendes ikke virkede.

Jeg har altid været glad for at sove længe, og det her var omkring klokken seks om morgenen hun skulle op. Jeg husker ikke meget andet end at jeg vågner ca. 20 minutter før hun skal op, helt uden at noget vækkeur har ringet, og jeg kunne så sikre mig at hun nu også vågnede før jeg lagde mig til at sove igen.

Efter jeg har stiftet bekendtskab med selvhypnose, er jeg begyndt at stille mit interne vækkeur på den måde, når der er noget vigtigt jeg skal. F.eks. har jeg et fast ritual med at gå i selvhypnose lige inden jeg skal sove, aftenen før jeg skal til eksamen. Her programmerer jeg bl.a. min underbevidsthed til at vække mig 30 minutter før mig vækkeur og det har endnu ikke slået fejl. Oftest vågner jeg omkring 5 minutter før det tidspunkt jeg havde forestillet mig, men jeg har også prøvet at vågne lige på minuttet. Den teknik jeg bruger som induktion af hypnosen er betty ericksons selvhypnose induktion, og jeg vil ikke tøve med at anbefale den, hvis du har lyst til at opleve hvordan det er at være i hypnose.

Min indre vækkeur er så småt ved at være så velfungerende, at jeg vågner hvis jeg har stillet mit vækkeur, og det af en eller anden årsag ikke ringer. Jeg bruger normalt min Nokia mobil som vækkeur, fordi nokia telefoner plejer at være meget pålidelige, deres vækkeur ringer endda hvis du slukker telefonen. Desværre havde jeg haft nogle problemer med at den slukkede; en fejl jeg mistænker for at være relateret til batteriet. Så en morgen hvor jeg skulle op klokken 8.00 havde jeg stillet vækkeuret. Aftenen inden havde jeg ikke brugt selvhypnose, og alligevel vågner jeg 8.15 for at kigge på min telefon og opdage at den er gået ud. Ved at skære 15 minutter fra de daglige morgenritualer klarede jeg det alligevel til tiden.

Træn dit ubevidste sind i at vække dig om morgen, eller træn det i at falde i søvn om aftenen ved hjælp af selvhypnose. Ikke mindst fordi søvn gør gavn for dit energiniveau, men også for du vil være mere frisk om morgenen, når du vågner naturligt af dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *