Hypnotherapy

Hypnotherapy Book Cover Hypnotherapy
Dave Elman
Medical
1984
336

Bogen her er en klassiker indenfor hypnoterapi - hypnose anvendt med et terapeutisk formål. I forordet fortælles det hvordan Dave Elman i en alder af otte år, oplevede hvordan hans far var i store smerter som følge af en kræftsygdom. En lokal scene-hypnotisør hjalp faderen med at blive fri af sine smerter, hvorved Dave igen kunne være sammen med sin far.

Først som 49 årig kastede Dave Elman sig for alvor over hypnose som profession. En del af hans eftermæle er bl.a. Elman-induktionen, der på sin tid var revolutionerende, idet den gjorde processen med at inducere hypnose meget mere effektiv.

Der er et væld af interessante case-beskrivelser i bogen, som for mange mennesker give nye perspektiver på sindets indflydelse, når det f.eks. gælder: det at stamme, overvægt, fobier, allergi og depression. Hvor man med rette kan sige, at meget litteratur om hypnose virker u-underbygget, skiller den her bog sig ud!

I 2004 begyndte jeg at interessere mig for hypnose. Da der ikke som sådan findes nogen offentligt anerkendt uddannelse, er det ikke et emne, der nødvendigvis er nemt at finde god litteratur indenfor. Bogen her var bog nr. 2 jeg læste om emnet, men det er nok stadig en af de bedste jeg har læst!

Min interesse for hypnose startede egentlig med, at jeg læste et par bøger om hjernen af Tony Buzan. Et eller andet sted i en af de bøger, stod der en eller anden bisætning om hypnose. Det fængede min nysgerrighed, som førte mig en tur på Google for at blive klogere.

Her faldt jeg over en webshop med hypnoselitteratur, der var anderledes end det man fandt på de almindelige bog-butikker på nettet. Den her webshop tilhørte en, på daværende tidspunkt, anerkendt underviser i hypnose. Min tanke var, at det måtte være en slags garanti for kvaliteten af materialet.

Det skulle også vise sig at være tilfældet. Det er virkelig forvirrende at researche hypnose på nettet, fordi der er 1.000 holdninger og 1.000 metoder, og i mange tilfælde uden nogen objektiv metode for at vurdere, om der med metoden reelt opnås en tilstand af hypnose.

I min nysgerrighed for at forstå om hypnose nu også var “troværdigt”, havde jeg hypnotiseret et familiemedlem med en simpel teknik med progressiv afslapning, fra en simpel introduktionsbog. Det havde været langvarigt og jeg anede ikke hvad jeg lavede, men både jeg og min prøvekanin havde fornemmelsen af at det havde virket.

Bogen her illustrerede en teknik som var væsentligt bedre underbygget og med gode muligheder for at teste kvaliteten af den hypnose, der var opnået med teknikken. Min prøvekanin og jeg forsøgte igen, og denne gang var der ingen tvivl om, at det virkede efter hensigten.

Mine indledende erfaringer bekræftede min formodning om at hypnose var “troværdigt”, at det er en reel tilstand, der – stadig – er enormt overset i sundhedsvæsenet. Dave Elmans bog blev starten på en lang rejse i et studie af hypnose. Kategorien bøger kommer til at indeholde mange flere bøger om hypnose, men det her var starten, og den er stadig værd at læse!

[amazon_link asins=’B0029ONRG4′ template=’ProductAd’ store=’skjoldandersen-21′ marketplace=’UK’ link_id=’4745a89a-e8a3-11e7-9262-25876cfa1169′]

6 Replies to “Hypnotherapy”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *