Aerofobi – Flyveskræk – Flyveangst

Flyveskræk kan være en særdeles ubehagelig fobi. Specielt når den rammer mennesker, der har et stort behov for hurtig transport over længere afstande. flyveangst som det også kaldes, kan ligeledes være hæmmende for at feriere med familien.

Angsten kan have forbindelse til klaustofobi, fordi der er et element af indelukkethed i at sidde i en flyvemaskine, da bevægelsesfriheden er minimal. Dernæst kan der være et element af den samme angst, som de der lider af en elevator fobi har, idet man ikke umiddelbart har mulighed for at forlade stedet. Det er bestemt også en mulighed at flyveskræk kan have karakter af en socialfobi, da man ofte er mange, der sidder tæt i en flyver.

Flyveskræk er derfor en kompliceret fobi, da den som nævnt kan have mange årsager. Det behøver nemlig slet ikke være en anden fobi, der fremkalder flyveskrækken. Det kan også være resultatet af en dårlig oplevelse, som kan generaliseres til flyvningen. Som børn har vi sværere ved at adskille oplevelser fra hinanden, hvorfor sådan en flyveangst typisk vil være opstået i barndommen, men det er bestemt ikke udelukket at det kan opstå senere.

Da flyveskræk kan have mange underliggende årsager vil jeg anbefale at man søger hjælp hos en hypnoseterapeut med kompetence i regression. Man kan også vælge en NLP Master Practitioner. Uanset hvilken behandlingsform du vælger, så synes jeg du skal finde en terapeut du stoler på, og tage kontakt med det samme. Det der er værre end at lide af flyveskræk i dag er at lide af flyveskræk i morgen. Efterhånden som vi får cases ind, om folk der er behandlet for flyveangst, vil der optræde links på denne side, så du nemmere kan finde en behandler med præcis denne kompetence.

Tirsdag d. 1. maj vises der et program om hypnoterapi på TV2, hvor en person med flyskræk kommer i behandling. I de tidligere programmer er alle personer sluppet af med deres fobier, og mon ikke det også sker med denne flyskræk. Skulle du gå glip af programmet formoder jeg du kan finde det på sputnik. Se hvordan hypnose fjerner flyskræk og få inspiration til at opsøge en hypnotisør for at slippe for din egen flyskræk.

Du kan også læse om et behandlingsforløb hvor flyskræk behandles med hypnose og hypnoterapi. Et eksempel på hvordan 1. session med en hypnoterapeut kan forløbe og muligvis lade dig slippe din flyveskræk med én behandling.

One Reply to “Aerofobi – Flyveskræk – Flyveangst”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *