Behandling af flyskræk med hypnose

I forbindelse med en sammenkomst af hypnotisører, fik jeg lejlighed til at arbejde sammen med en person, der oplever ubehag ved at flyve – det såkaldte flyskræk. Denne person flyver meget og ville derfor være interesseret i at kunne slappe af når han fløj.

Det fremgår af underbevidst.dk’s artikel om flyveskræk at det kan være en kompliceret affære. Inden behandlingen er det derfor uvidst om den pågældende flyskræk skyldes en dårlig oplevelse med flyvning eller måske har sine rødder i en helt anden fobi. Af samme grund er det en god idé at få fundet frem til den første oplevelse af dette ubehag, da der kan være forskelle i behandlingsmetoden afhængigt den udløsende situation.

Klienten blev ført ned i en dyb trancetilstand, hvor kommunikation med underbevidstheden er lettere, specielt med henblik på at foretage en regression. Med hypnotisk regression er det intentionen at klienten kan indleve sig fuldstændigt i en tidligere situation, hvor ubehaget opstod. I dette tilfælde regredierede klienten til en alder af ca. 8 år, hvor han var ude og flyve med sine forældre under kraftig turbulens. Han spurgte sine forældre hvorfor det rystede sådan, og fik forklaret at det bare var fordi de “fløj gennem skyerne”. Dette var desværre ikke tilstrækkeligt til at forsikre den 8 årige om at alt var okay, han bemærkede sig at han ikke brød sig om at flyve gennem skyerne.

Den der bedst ved hvordan man har det i en given situation er nu engang en selv. Af denne grund benyttes ofte en teknik i hypnose, hvor klienten – i sin nuværende alder – optræder i den ubehagelige situation, ved at bruge sin erfaring og logiske sand til at hjælpe den yngre til at klare situationen. I dette tilfælde benyttedes denne teknik og klienten fortæller den 8 årige, at det bare er ligesom at køre i bus på en grusvej. Denne forklaring hjælper den 8 årige til at slappe af og ved en række fremtidscheck fastslås det at han umiddelbart vil kunne slappe af og endda sove ved fremtidige flyvninger.

Dette var en beretning om en konkret behandling af flyskræk. Når klienten melder tilbage efter sin næste flyvetur bliver beretningen opdateret med hans kommentarer til flyveturen. Det er muligt at hans flyskræk er fuldstændig forsvundet ved den ene behandling, det kan dog også ske at flere behandlinger er nødvendige for at fjerne flyskrækken fuldstændigt. Ofte bliver hypnose benyttet som et “sidste desperat forsøg” på at overkomme angst. Man kan dog i nogle situationer spare betydelige mængder af både tid og penge, på at opsøge en hypnotisør som første forsøg! Kontakt din lokale hypnotisør allerede i dag!

One Reply to “Behandling af flyskræk med hypnose”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *