Hvordan får man orden i skuret?

Da vi valgte at bygge et hus med ensidig taghældning, krævede det samtidig også et skur, fordi taghældningen ikke giver plads til noget loft til opbevaring. Vi fandt ret hurtigt ud af, at sådan et skur kræver lidt struktur, for ikke at komme til at ligne et bombet lokum.

Skuret blev født med et arbejdsbord med hylde under, samt en gulv-til-loft-reol med meget dybe hylder, som tømreren lavede til os. I forbindelse med indflytningen hjalp svigerfar med at sætte holdere op til haveredskaberne. Han lavede også to hylder til vores ekstra-stole (dem vi bruger sammen med det lange spisebord fra Skovby). Det var en fin måde at få stolene væk fra gulvet på:

Ophæng af stole

Men ak og ve, trods de indledende foranstaltninger blev det alligevel kaos i skuret! Ting havde en tendens til at havne enten på gulvet eller på arbejdsbordet. En dag tog fanden ved mig, og jeg besluttede at det skulle være slut med den uorden. Nu er ordensmenneske ikke et karaktertræk, der ofte bliver sat på mig, men et eller andet skulle der ske.

Skuret var indrettet med spånplader på væggene, hvorfor det var meget simpelt at anvende et gammelt trick min far lærte mig. Skruer ind i væggen, så værktøjet kan komme op at hænge! Et meget simpelt, men effektivt trick.

Ophæng af værktøj

På bordet lige til venstre for radioen ligger sådan nogle grå dimser. Det var nogen jeg fandt samme dag, hvor jeg var på jagt efter flere “holdere” til forskellige ting og sager. “Rigtige” beslag til redskabsophæng kostede kassen. Mere end jeg var villig til at betale. Pludselig faldt jeg over de her fleksible ophæng, der kostede 30 kr. for 3 stk, hvis jeg ikke husker helt forkert. Jeg tænkte bare:

Fleksibelt ophæng til værktøj, haveredskaber, klapvogne, mm
Ja, så fleksible er de

Det er et tykt stykke ståltråd pakket ind i et blødt materiale (der dog godt kan være lidt skrøbeligt). De kan bære 50 kg pr. stk, og åbner op for et væld af muligheder.

Ophæng af klapvogn
Her er klapvognen og udstyr til bilvask kommet op og hænge
Ophæng af stige
Her er det en stige, der skulle op på væggen

Som det fremgår af det første billede kan du også hænge ledninger op med dem, ligesom snobrødspinde og asorterede børne-haveredskaber også går an.

Jeg købte heldigvis rigeligt af dem, for nu har jeg glemt hvad de hedder og kan ikke finde dem på Jem og Fix’s hjemmeside. Hvis du ved hvad de hedder eller kender et lignende produkt, så smid gerne en kommentar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *