Kategorien bøger

En af bevæggrundene for at oprette Skjold-Andersen.dk som en WordPress blog, var at lave en platform, hvor jeg kunne vise og beskrive de bøger, der befinder sig på min bogreol. Nu er det blevet tid til at introducere kategorien.

Min bogsamling tog sin begyndelse tilbage i 2004. Indtil da, var læsning primært en obligatorisk aktivitet, i forbindelse med skolearbejde. Anledningen var en ferie med Anns familie – den første vi skulle holde sammen – hvor turen gik sydpå. Mine forældre har altid læst bøger når vi har været på ferie, og måske var det inspirationen til at købe nogen bøger selv. Fællesbetegnelsen for bogsamlingen indtil videre har været: Faglitteratur.

Mange af bøgerne har handlet om personlig udvikling i forskellig afskygning, i starten var det hukommelsestræning, bøger om hjernen, selvhjælpsbøger generelt og hypnose. Det blev senere til NLP, forandringsteori, theory of constraints, systemteori, kognitiv udviklingspsykologi osv.

Et andet fællestræk har været, at emnerne ikke er alment accepteret inden for det felt de beskæftiger sig med. Hypnose er f.eks. stadig ikke en integreret del af sundhedsvæsenet. Det er heller ikke min opfattelse at NLP er en accepteret del af forskningen i den kognitive psykologi. På samme måde er Theory of Constraints stadig relativt ukendt i den videnskabelige litteratur om produktionsstyring. Den kognitive udviklingspsykologi handler om vores mentale udvikling som mennesker, og selvom mange forskere uafhængigt af hinanden er nået til enslydende konklusioner, er det stadig en utrolig overset referenceramme.

I år er det gået op for mig, at selvom jeg har nydt at internalisere alle de her bøger, er tiden kommet til at eksternalisereI år er mine forskelligarterede interesser for alvor begyndt at konvergere i et helhedsbillede, der i min optik rummer en masse spændende aspekter, der kan være til gavn for andre end mig selv. Processen med at formulere tanker på skrift er en god øvelse for en som mig, der primært har haft en indadvendt fokus.

For flere år siden oprettede jeg læseliste på LinkedIn. Desværre blev der lukket ned for den læseliste, og alle data gik tabt. Nuvel, den var heller ikke andet end titler på bøger. Efterfølgende oprettede jeg bøgerne på Facebook, under min personlige profil. Det er dog ikke mit indtryk at den bliver brugt til ret meget andet end muligheden for at målrette annoncer. I år er det gået op for mig, hvor givtigt det kan være, at komme i kontakt med mennesker der har læst nogen af de samme bøger som jeg. Derfor gjorde jeg to ting: (1) Oprettede de bøger jeg har læst, på en offentlig “boghylde” hos Google. Tryk på linket her for at gå til min samling.  (2) Oprettet den her WordPress blog, for at kunne beskrive min indgangsvinkel til bøgerne mere dybdegående.

At oprette en WordPress-blog, var for mig, som at slagte en hellig ko. Det har længe været en sport at elske at hade WordPress. I mange år har jeg sværget til TYPO3 som CMS’et over dem alle. Det kunne simpelthen justeres til at udføre stort set alle opgaver. Desværre har det gang på gang vist sig, at det man får med bredden i TYPO3, det mister man i dybden. I dette eksempel ledte jeg efter et simpelt plugin, der kunne vise bøger, og det var ikke let at finde noget simpelt i TYPO3-verdenen. Det var til gengæld rigtig let til WordPress. I dag har jeg en meget bedre forståelse for, at der er nogen opgaver TYPO3 løser godt, og nogen andre WordPress løser godt.

En af de gode ting WordPress kan, er at forbinde ting med Tags og Kategorier. Derfor er min plan at lave et indlæg her på bloggen, for hver bog på bogreolen. Det skal ikke være typiske boganmeldelser, for det er absolut ikke alle bøger, der står lige klart i erindringen. Det gør til gengæld ofte min bevæggrund for at købe bogen, hvilket mene den bidrager til, og hvad jeg fik ud af at læse den. Derfor vil mit sigte være at beskrive den del, og behørigt kategorisere bøgerne i forhold til nogle emneord. Hvis du finder et emneord interessant, kan du som læser bruge indlæg i kategorien “Bøger” til at finde andre bøger med samme emne.

Min bogliste hos Google er let at opdatere med de nyeste bøger. Det er oprette bøgerne her, er noget mere omstændig affære. Er der bøger i min samling du gerne vil have mig til at beskrive, er du velkommen til at sende en mail. Så er det ikke utænkeligt, at jeg vil flytte den op på prioriteringslisten.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *